logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar PTL 1000, zapala się kontrolka serwis.

Gump 30 Maj 2010 15:06 10200 5
REKLAMA
  • #1 8133654
    Gump
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam wszystkich serdecznie.

Mam problem z pralką Polar PTL 1000. Po wybraniu programu, pralka obróci bęben 3 razy, wypompuje pozostałości wody po poprzednim praniu i ... cisza ... po około 1 sekundzie ciszy, zapala się dioda "Serwis", wraz z diodą "Pranie zasadnicze".

Wyczyściłem wszystkie filtry, presostat.

Co dalej? Dodam, że problem tego samego typu zdarzał się już parę razy, ale po włączaniu i wyłączaniu pralki z sieci, wybieraniu programu jeszcze raz (parę razy) pralka ruszała.

Pozdrawiam serdecznie życząc miłego dnia.

Gump.
  • REKLAMA
  • #2 8137978
    Gump
    Poziom 12  
    Proszę uprzejmie o jakąkolwiek odpowiedź, poradę.

Czyste ciuchy powoli się kończą :(

Pozdrawiam
    Gump.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 8138129
    Gump
    Poziom 12  
    Dziękuję ślicznie za odpowiedź.

Przeczytałem wszystkie możliwe tematy na temat tej pralki, lecz niestety nie znalazłem nic ciekawego. Jeżeli ktoś dysponuję kodami błędów do tej pralki, bardzo bym prosił o jego odczytanie.

Dziekuję z góry i pozdrawiam
    Gump.
  • REKLAMA
  • #5 8357339
    Eweli_W
    Poziom 1  
    Mam pytanie do Pana, który pisał o problemie pralki...ja mam ten sam problem i nie wiem co poradzić...terminy w serwisantów zajęte a w necie nic nie można znaleźć na temat...mam pytanie czy znalazł Pan cos odnośnie "naszego problemu" bo widzę że od maja nikt nic nie napisał...a może ktoś inny może ma coś do dodania ku pomocy to proszę napisać...będę wdzięczna...:-(
  • #6 8357881
    january wietrzyk
    Poziom 19  
    Ocena: 139
    Witam . Prosze sprawdzić grzałke czy nie jest spalona lub nie ma przebicia do masy
REKLAMA