logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SP1203N - BIOS widzi, Windows nie rozpoznaje partycji D

amon_san 02 Cze 2010 00:27 1440 1
REKLAMA
  • #1 8144565
    amon_san
    Poziom 1  
    Witam wszystkich forumowiczów, to jest mój pierwszy post ponieważ nigdy wcześniej nie potrzebowałem pomocy.

Mój problem ma się tak: po przyjeździe z długiego pobytu za granicą uruchomiłem komputer, wyskoczył przy starcie jakiś błąd i po kilku próbach postanowiłem zainstalować nowy system. Jak pomyślałem tak zrobiłem, instalator windows widział obie partycje z tym że były podpisane w nawiasach: "nieznana" lub coś podobnego. Reinstalacja systemu faktycznie poskutkowała ale nie tak jak bym chciał, komputer nie widział partycji "D" co mnie wielce zasmuciło gdyż właśnie tam znajdowały się zdjęcia mojego niedawno narodzonego dziecka które za wszelką cenę chcę odzyskać. przeszukałem internet wzdłuż i w szerz i przeskanowałem go niezliczoną liczbą programów i nic. zostawiłem go w szufladzie na rok czasu i dzisiaj go "odkurzyłem" i postanowiłem napisać. Bios widzi oba dyski (podstawowy i ten uszkodzony), menedżer sprzętu również go widzi ale już w zarządzaniu dyskami i moim komputerze go nie ma.
    Czy ktoś zna może przyczynę i co najważniejsze lekarstwo na dolegliwość mojego dysku?

*Dysk: Samsung SP1203N
    *Pracuje bez zarzutu
    *Był podłączany jako dysk zewnętrzny bez rezultatów.
  • REKLAMA
REKLAMA