logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony RXD7 po wlonczeniu wlancza sie napis Protect......

p1szcz3k 26 Sie 2004 12:21 10044 5
REKLAMA
  • #1 815031
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    tak jak w temcie do wczoraj normlanie grała. Dzis wlanczam wylonczyla sie i wyskakuje napis Protect Push power i tak caly czas prosze o pomoc :cry:
    A jeszcze jak by WŁĄCZYŁA się ortografia.[h]
  • REKLAMA
  • #2 815814
    baks
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    Jest to oznaka przeciążenia zasilacza. Może to być przyczyną uszkodzonej końcówki. Uszkodzenie to opisane jest juz zresztą na forum poszperaj trochę. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 816374
    matielektro
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Hej :) Mam ta sama wieze i ten sam problem :( Masz do wymiany koncówke mocy STK 407-090E :D Ale nie martw sie juz trzy wymieniłem i trzy padły :cry: Wymieniałem tez wszystkie kondensatory sterujace koncówka i tak to nic nie dało :( Trzy koncówki zakupione w róznych miejscach i padły :( Juz nie wiem co robic!! Napiecie tam to 2*45 juz poza mostkiem!! Koledzy czy da sie tam wstawic TDA 7294 :) ?? Dzieki pozdro :)
  • REKLAMA
  • #4 816413
    maniaq666
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Też mam ten model Sony MHC-RXD7 i jak wyskakuje "protect" to znaczy, że działa zabezpieczenie przeciwzwarciowe i niekoniecznie powiedziane jest, że do wymiany jest STK 407-090E... np. jak odepniesz głośnik i skręcisz ze sobą te 2 kable to w pewnym momencie podczas zwiększania głośności na wieży też wyskoczy Ci "protect" - to jest oczywiste, no nie? Jak napisał jeden z moich przedmówców "może to być przyczyną uszkodzonej końcówki", ale wcale nie musi. Nie napisałeś czy sprawdzałeś już coś w tej wieży, więc może najpierw zobacz czy wszystko "na zewnątrz" jest ok - kable wieża-głośniki... Sprawdź czy ruszy jak wyłączysz dźwięk (od razu po włączeniu wieży "volume" na zero :) ). Radzę Ci właśnie poszperać na forum i na pewno znajdziesz odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #5 816477
    p1szcz3k
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Tak wszystko jest odlonczone tylko kabel sieciowy podlonczony do gniazdka nic pozatym, volmue rowniez na 0 4-5 sekund i wyskakuje napis
  • #6 817432
    Krzysztof@@@
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Protect i Push Power to dokładnie ochrona wzmacniacza mocy. W moim RXD5 pojawiło się to, gdy zbyt mocno przywatowałem. znalazłem końcówki mocy i wymieniłem na nowe. Po sprawdzeniu zwykłym multimetrem złącz PN tych wylutowanych tranzystorów okazało sie, że miały nieco inną wartość niż podaje katalog. Jak narazie sprzęt działa bez zarzutu.
REKLAMA