logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG KP500 po zalaniu nie działają klawisze "twarde"

matttias1234 02 Cze 2010 17:42 2633 6
REKLAMA
  • #1 8146521
    matttias1234
    Poziom 10  
    Witam.
    Posiadam KP500 po zalaniu. Wyczyściłem go na miarę swoich możliwości.tzn bez wanienki, wymoczyłem płytkę w spirytusie a styki wyszorowałem delikatnie szczoteczką.Telefon o dziwo włączy się poprzez naciśniecie odpowiedniego klawisza. Ale już po włączeniu działa tylko ekran dotykowy. 3 dolne klawisze oraz te boczne od blokowania klawiatury i głośności nie reagują.
    Myślicie, że pomoże wymiana płytki klawiatury?
    Proszę o odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 8146693
    LONGER1991
    Poziom 18  
    Ocena: 43
    A da się go wyłączyć czy nie (oczywiście musi być odblokowany)?
  • REKLAMA
  • #3 8146907
    matttias1234
    Poziom 10  
    Wyłączyć również się nie da.Dlatego mam obawy czy to aby napewno płytka klawiatury.Bo jeśli była by ona uszkodzona to jakim cudem telefon się włącza.
  • REKLAMA
  • #4 8146928
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Ja myślę że najpierw należy dokonać porządnego czyszczenia w ultradzwiękach - bo "moczyć" to można plamę na bluzce z soku. Musisz usunąć zanieczyszczenia i osad który powstał po zalaniu a przez moczenie tego nie zrobisz.
  • #5 8147811
    matttias1234
    Poziom 10  
    wstrzasałem co kilka minut płytką w pojemniku wypełnionym spirytusem.a później przeczyscilem styki szczoteczką.Postaram się załatwić od znajomego wanienke ultradźwiękową.a co sądzicie o tym że może być to wina płytki klawiatury.
  • #6 8148301
    LONGER1991
    Poziom 18  
    Ocena: 43
    matttias1234 napisał:
    Wyłączyć również się nie da.Dlatego mam obawy czy to aby napewno płytka klawiatury.Bo jeśli była by ona uszkodzona to jakim cudem telefon się włącza.

Sam inteligntnie napisałeś ^ więc stawiałbym na niewyczyszczoną płytę.
    Szczoteczką do zębów dokładnie całą płytę wyszoruj, a nie same styki(dokładnie ale lekko oczwywiście). Jak będziesz miał wanienkę to wiadomo że lepiej nią czyścić bo szczoteczką nie doczyścisz połowy syfu.
  • REKLAMA
  • #7 8179610
    matttias1234
    Poziom 10  
    Niestety płukanie w wanience nie przyniosło rezultatu.Ktoś może ma jeszcze jakieś sugestie ?.

Zdania zaczynamy od dużej litery i kończymy kropką.

Proszę poprawić swoje posty.

mod.fischer8

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem LG KP500, który uległ zalaniu. Po czyszczeniu płytki w spirytusie, telefon włącza się, ale nie działają klawisze twarde, a jedynie ekran dotykowy. Użytkownik zastanawia się, czy wymiana płytki klawiatury rozwiąże problem. W odpowiedziach sugerowane jest dokładniejsze czyszczenie, w tym użycie wanienki ultradźwiękowej, aby usunąć zanieczyszczenia powstałe po zalaniu. Po próbie czyszczenia w wanience, problem nadal występuje, co prowadzi do dalszych poszukiwań rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA