logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio z CD/MP3: wyświetlacz nie podświetla, brak dźwięku, dioda nie świeci

mar1410 26 Sie 2004 13:32 2304 5
REKLAMA
  • #1 815171
    mar1410
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Dostałem radio w którym była przerwana taśma łącząca przedni panel z płytą. Wymieniłem taśme i okazało sie że wyświetlacz działa ale nie podświetla. Radio reaguje na wszystkie przyciski lecz nic nie słychac w głośnikach. Końcówka mocy jest chyba dobra. To radio posiada funkcje odczytu CD/MP3/CD-RW. Nawet niewiem jakiej jest firmy. Na przodzie płyty głównej znajduje się pomarańczowa dioda, która świeciła po otworzeniu panelu a teraz nie świeci. świeci tylko czerwona dioda po zdjęciu panelu. CD działa dobrze. Dodam że poczontkowo po wymianie taśmy wszystko działało, ale potem coś jeszcze poprawiałem i stało się to z czym mam proble od kilku dni.
  • REKLAMA
  • #2 815364
    Rychozol
    Poziom 26  
    Ocena: 29
    Rozbierz panel i zobacz jak rozwiazane jest podświetlanie. Mogą byc żarówki albo folia. Jeśli jest folia to trzeba sprawdzić przetwornice zasilajaca ją.
    Czy to nie jest Pioneer?
  • REKLAMA
  • #3 815387
    mar1410
    Poziom 13  
    Tego właśnie niewiem bo nic nie jest napisane. Tam jest folia. Ale dlaczego nic niesłychać w głośnikach?
  • REKLAMA
  • #4 815410
    Rychozol
    Poziom 26  
    To pewnie dwie różne sprawy.
    Jaka jest wzmacniacz. Sprawdź w aplikacji czy na pinie MUTE jest napięcie. Piszesz że na poczatku wszystko działało. Czy było słychać dźwięk?

Co do folii - czy przetwornica jest na zewnątrz czy w środku?
  • REKLAMA
  • #5 815455
    mar1410
    Poziom 13  
    Siedzi tam TDA7374. Na pinie mute nie ma napięcia. Na początku wszystko dobrze działało i grało.
  • #6 815479
    Rychozol
    Poziom 26  
    To proponuje pójść tym tropem.
REKLAMA