logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus Color 440 - jak naprawić niewykrywanie czarnego tuszu?

przemek.tomala 26 Sie 2004 20:57 3253 3
REKLAMA
  • #1 815971
    przemek.tomala
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    jak w temacie, pożyczyłem drukarkę do jednej firmy, i wróciła w takim stanie, po włożeniu pojemnika, wogóle nie wykrywa go, i nadal się dioda świeci, ruszałem tą blaszką, która odpowiada za wykrywanie tuszu, i nic, podobno do sewrwisu ją dali, i powiedział klijent, że trzeba głowicę wymieniać, a że to staroć, to się nie opłaca, a może po prostu da się zrbić zwarcie na dwóch pinach, żebi pojemnik widział zawsze, albo dać switcha, i wepchnąć tam??, ma ktoś może rozpiskę wyjść z głowicy??
    Albo może da się to naprawić jakoś inaczej??
  • REKLAMA
  • #2 816130
    pawelzet
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Jak to nie widzi tuszu? A jak się problem objawia? Tusz jest oryginał czy tzw. alternatywny, czy może jakaś trefna dolewka?
  • REKLAMA
  • #3 816786
    przemek.tomala
    Poziom 22  
    Tam jest taka blaszka, która po włożeniu pojemnika wykrywa go, działa to nawet na pudełko zapałek (sprawdzone :D ), ale i tak pojemniki są oryginalne...
    Myślę, że jakiś kabelek się przerwał, ale nie mam pewnośco, ma ktoś może rozpiskę wyjść z głowicy drukarki??
  • #4 818669
    przemek.tomala
    Poziom 22  
    Dzięki, już sobie poradziłem, ale mi serwisanci w radomiu są, jedna blaszka się zagieła, i już mam głowicę do wymiany :)
    Ale sobie poradziłem, temat można zamknąć...
REKLAMA