logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio Philips CAR 400 z komunikatem SAFE?

chudzik 27 Sie 2004 11:45 2680 15
REKLAMA
  • #1 816942
    chudzik
    Poziom 2  
    Właczając radio wyświetla mi sie napis na komputerze SAFE. jak to uruchomić.[/code]
  • REKLAMA
  • #2 817028
    iGrEk
    Poziom 11  
    Należy przytrzymać dłużej przycisk "AS" to powinno pomóc :)
  • REKLAMA
  • #3 817125
    pietrek_pl
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Wciskasz AS, włączasz kluczyk w stacyjce, włączasz radio i po 3 sekundach puszczasz AS. Na wyświetlaczu pojawia się 10---- , wprowadzasz kod klawiszami 1,2,3,4 i zatwierdzasz AS (przytrzymać 3s).
  • #4 817543
    chudzik
    Poziom 2  
    Po wciśnieciu AS wyświetliło mi sie 10 ---- chyba chodzi o jakiś kod ale ja go nie mam. Pisze mi teraz 7SAFE. Da sie jakoś to radio uruchomić.
  • #5 817551
    iGrEk
    Poziom 11  
    patrz co napisal piotrek_pl "...Na wyświetlaczu pojawia się 10---- , wprowadzasz kod klawiszami 1,2,3,4 i zatwierdzasz AS (przytrzymać 3s)."

pozdr
  • #6 817555
    chudzik
    Poziom 2  
    Ja żadnego kodu nie dostałem przy kupnie samochodu. Więc co radio sie do nieczego nie nadaje
  • #7 817577
    pietrek_pl
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    Teraz musisz zanieść radio do serwisu który zajmuje się rozkodowywaniem radioodbiorników.
  • #8 817837
    iGrEk
    Poziom 11  
    a sprawdzalaes czy na oudowie nie ma jakiegos 4 cyfrowego kodu?
  • #9 818131
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    taaa i potem każdy klepie te 4 cyferki co są zwykle napisane ołówkiem na najlejce a to kontrola jakości.
  • REKLAMA
  • #10 825412
    edikol
    Poziom 11  
    ok wszystko działa tylko że w rodio mam przyciski od 1 do 6 a w kodzie mam liczbę 9 jak ją wpisać??? :cry:
  • #11 825514
    trytronik
    Poziom 22  
    Ocena: 15
    Witam!

Pierwszej cyfrze kodu odpowiada 1 klawisz i stukasz go tak dlugo az nie uzyskasz danej cyfry w kodzie.
    Drugiej cyfrze kodu odpowiada 2 klawisz i procedura ta sama itd z nastepnymi cyframi kodu.

Krzysztof
  • #12 827417
    edikol
    Poziom 11  
    wielkie dzieki działa jak napisałeś

pozdrawiam
  • #13 827719
    JM Elektronik
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    djlj24 napisał:"taaa i potem każdy klepie te 4 cyferki co są zwykle napisane ołówkiem na najlejce a to kontrola jakości".Przeraza mnie niechec tego goscia do wszyskich ktorzy szukaja pomocy lub odrobiny wiedzy.Tę ilosc postow zrealizował chyba przez zgrysliwosc i robinie piaskownicy z tego forum (biorę zabawki, idę do domu).Przegladałem wiele postow i tu apel do moderatora, by nietylko zwracał uwage na ortografie ale i na tonacje postow, a także zasadniczość w pomocy!!!
  • #14 827783
    JM Elektronik
    Poziom 19  
    Forum jest po to,żeby pytać.
    Pytania i swoje opinie należy wyrażać w sposób kulturalny
    nie obrażając uczestników forum.
    Nie można mieć pretensji gdy nie uzyska się odpowiedzi,
    nikt nie ma obowiązku dzielić się swoją wiedzą.
    Wielu było takich co uważało inaczej i dziś już ich nie ma. Dołaczony cytat z innego forum jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • #15 827787
    JM Elektronik
    Poziom 19  
    Pozdrawiam djlj24:)

Zapoznaj sie z Regulaminem Forum-powinno byc ostrzezenie-narazie Upomnienie

pisanie pstów

uzyj zmień

PICIA
  • REKLAMA
  • #16 827811
    stan
    Poziom 26  
    Ocena: 180
    Można by te trzy posty scalić. A co do wiedzy djlj24 w dziedzinie caraudio to nikt z bywalców forum nie ma chyba wątpliwości.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio samochodowe Philips CAR 400 wyświetla komunikat SAFE po włączeniu, co oznacza konieczność wprowadzenia kodu zabezpieczającego. Aby odblokować radio, należy przytrzymać przycisk "AS", włączyć zapłon, a następnie wprowadzić czterocyfrowy kod za pomocą przycisków numerowanych od 1 do 4, zatwierdzając go ponownie przyciskiem "AS" przez około 3 sekundy. Jeśli kod nie jest znany, można go znaleźć na obudowie radia lub w dokumentacji pojazdu, często zapisany ołówkiem. W przypadku braku kodu konieczne jest skorzystanie z serwisu specjalizującego się w rozkodowywaniu radioodbiorników. Wprowadzanie cyfr kodu odbywa się przez wielokrotne naciskanie odpowiednich przycisków (np. przycisk 1 dla pierwszej cyfry) aż do uzyskania właściwej wartości. Dyskusja podkreśla również konieczność kulturalnej wymiany informacji na forach technicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA