logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd Generic Host Process for Win32 Services - jak go naprawić?

matek95ziom 16 Cze 2010 18:38 1344 11
REKLAMA
  • #1 8197268
    matek95ziom
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Generic Host Process for Win32 Services wyskakuje mi ten błąd i nie wiem co z nim zrobić pomocy :cry:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8197330
    matek95ziom
    Poziom 10  
    z tej strony patrzyłem ale jakoś nic z tego nie pomogło męczę się z tym błędem od jakiegoś miesiąca i jak narazie nic nie pomogło :cry:
  • REKLAMA
  • #4 8197484
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    matek95ziom napisał:
    Generic Host Process for Win32 Services wyskakuje mi ten błąd i nie wiem co z nim zrobić pomocy :cry:

Zamknąć i oląc. Potem napisać co dalej i w czym ten błąd przeszkadza.
  • #5 8203429
    matek95ziom
    Poziom 10  
    znowu mi go wywaliło i jedyne co się dzieje po kliknięciu debuguj to tyle że komp się na moment zawiesza i zamiast wyglądu typowego XP wyskakuje na jakąś minute wygląd 97

Dodano po 30 [minuty]:

tam jeszcze jedno teraz zauważyłem głos pada i trzeba kompa resetować
  • REKLAMA
  • #6 8203861
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 237
    "Jak naprawiać błędy w oprogramowaniu". Hmm, no jeśli błędy te zawarte są w kodzie programu, to raczej naprawa tego dla osoby nie posiadającej źródła, jak i prawa do ingerencji, jest mało realna. Apropos. 20 dni jak widać, to trochę za mało na poznanie zasad i regulaminu forum. Nie jest moim celem czepiać się, ale coraz częściej doznać uczucia można, że brak tu jakiegokolwiek poszanowania. Bardzo możliwe, że Twój problem do najtrudniejszych nie należy, ale osobiście nie chcę mi się pytać, co uruchamiasz, gdy ów błąd wyskakuje?! Inne kwestie pytające, to już zupełnie odrębny rozdział.
  • #7 8204587
    matek95ziom
    Poziom 10  
    beo najlepsze to że błąd wyskakuje gdy komputer jest włączony i jest uruchomiona Mozilla tyle zresztą narazie mam na to sposób ale on mało daje
  • #9 8204832
    zetanet
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    są 2 fajne programiki
    jeden to hddregenerator
    drugi to memtest

pierwszy sprawdza fizyczne błędy na dysku, drugi w pamięci
    użyj googla, pobierz i uruchom
    jeżeli nie będzie błędów to wszystko jest ok i szukaj przyczyny powstawania
    takich błędów w uszkodzonym zasilaczu lub szelce (w gorszej wersji kontrolerze) łączącej dysk z MB.
  • #11 8205139
    zetanet
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    jankolo napisał:
    zetanet napisał:
    są 2 fajne programiki
    jeden to hddregenerator

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic939301.html

opis ciekawy - aczkolwiek nie spotkałem się z opisywanymi przypadkami np. utraty danych.
    ale nie w tym rzecz
    każdy producent posiada swój własny soft diagnostyczny i można go użyć
    podobnie jak obejrzeć info SMARTa
    chodzi o utratę danych spowodowana fizycznymi błędami struktury dysku
    i ewentualne wykluczenie takowych.

pozdrawiam i dzięki za linka z lekturą

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z błędem "Generic Host Process for Win32 Services", który pojawia się podczas korzystania z systemu Windows, szczególnie przy uruchomionej przeglądarce Mozilla. Pomimo prób rozwiązania problemu, w tym przeszukiwania forów, nie udało się znaleźć skutecznej metody naprawy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne podejścia, takie jak użycie programów diagnostycznych (HDD Regenerator, Memtest) do sprawdzenia błędów na dysku twardym i w pamięci RAM. Wskazują również na możliwość problemów z zasilaczem lub połączeniem dysku z płytą główną. Użytkownik zauważa, że błąd powoduje zawieszanie się komputera i zmiany w interfejsie graficznym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA