logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Navia Nv431 "Recovery the hive partition..."

mar1aczi 19 Cze 2010 11:23 4836 10
REKLAMA
  • #1 8205874
    mar1aczi
    Poziom 26  
    Ocena: 24
    Cześć.
    Mam Navia Nv431 która po zawieszeniu i resecie uruchamia się do niebieskiego ekranu z napisem "Recovery the hive partition..." ActiveSync nie widzi nawigacji, sam windows wykrywa jako nieznane urządzenie. Szukałem za WinCE Core 5.0 instalowanego z karty SD jednak nic z tego :(
    Jak dobrać się do tego urządzenia aby odtworzyć mu tą partycję ew. przeinstalować w pełni jego WinCE?

Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie wskazówki.
    PS. Nawigacja po włączeniu i przystawieniu do ucha cichutko piszczy.
  • REKLAMA
  • #2 8206141
    kamil trx
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    I ma tak piszczeć. No może nie ma, ale wszystkie tak piszczą :D

Czy coś w niej było grzebane? Bo jeśli nie, to ActiveSync musi ją widzieć.
  • REKLAMA
  • #3 8206390
    mar1aczi
    Poziom 26  
    Były wgrane na kartę skrypty startowe z AutoMapą oraz alternatywne Menu do ResidentFlash.
    AS nie rozpoznaje urządzenia ponieważ Windows na nim się nie uruchamia a co za tym idzie nie jest uruchomiony sterownik USB na urządzeniu.
  • #4 8206509
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1006
    Nalezalo by wgrac Firmware przeznaczone dla dokladnie tego modelu urzadzenia - gdzies widzialem na Chomiku :) To taka "installka Windows" :)
  • #5 8206570
    mar1aczi
    Poziom 26  
    Ja doszukałem się tylko ResidentFlash. Nie znalazłem nigdzie wersji BootSD :(
    Postępy: dostałem się do nawigacji w trybie serwisowym przez AtlasMgr i po wyczyszczeniu partycji Hive (opcja X), potem miękki reset nawigacja uruchamia się jednak niewiele da się zrobić bo po chwili zawiesza się :|
    Możesz podać wskazówkę za obrazem Firmware do tej nawigacji?
  • REKLAMA
  • #6 8206664
    kamil trx
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Z doświadczenia wiem, że ResidentFLash lepiej zostawić w spokoju, tym bardziej że menu można też wgrać na kartę. Ludkowie notorycznie uwalają różne nawigacje instalując AM w pamięci wewnętrznej.

A teraz... szczerze mówiąc to chyba tylko pozostaje wgranie na nowo partycji systemowej przy pomocy jakiegoś programatora, bo raczej wątpię, żeby serwis uznał taka usterkę jako gwarancyjną.

:D Chyba za wolno piszę.
  • #7 8206809
    mar1aczi
    Poziom 26  
    kamil trx - nawigacja po wgraniu menu do ResidentFlash działała ponad rok czasu. Jednak któregoś pięknego dnia zawiesiła się i tylko ON/OFF cokolwiek podziałało, ale na tyle że nawigacja włącza się do niebieskiego ekranu.
  • #8 8206836
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1006
    ..co moze sugerowac fizyczne uszkodzenie nosnika pamieci..
    Nie wlaczales czasem silnika samochodu, gdy urzadzenie bylo podlaczone pod zapalniczke? To strasznie czesta przyczyna wlasnie takiego uszkodzenia..
  • #9 8206920
    mar1aczi
    Poziom 26  
    Nie wiem czy nie był odpalany silnik podczas gdy navi była podłączona do zapalniczki. To nawigacja znajomego.
    Teraz już tylko AtlasMgr widzi nawi :( i to w trybie serwisowym z odblokowanymi opcjami "Update NBOOT..." i "Update EBoot..." a obrazu systemu dla tej nawigacji nie znalazłem.
    Wie ktoś może jak wyjść z Update poprzez AtlasMgr? Nie bardzo wiem dlaczego tak się stało. Czyżby TOC już całkowicie wyleciał?
    Co jeszcze mogę próbować aby ożywić nawigację?
  • REKLAMA
  • #10 8207854
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    Jak znajdziesz ROM do nawigacji ożywisz ją - mailuj do producenta - może udostępnią
  • #11 9364644
    mar1aczi
    Poziom 26  
    Niestety, nawigacji nie wskrzesiłem. Producent nie udostępnił (udostępnia) ROMu. Skończyło się zwrotem nawigacji do sprzedawcy (Biedronka) na gwarancji i zwrotem pieniążków.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z nawigacją Navia Nv431, która po zawieszeniu uruchamia się do niebieskiego ekranu z komunikatem "Recovery the hive partition...". ActiveSync nie rozpoznaje urządzenia, ponieważ system Windows CE nie uruchamia się. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z uszkodzenia pamięci lub nieprawidłowego wgrania oprogramowania. Użytkownik próbował uzyskać dostęp do trybu serwisowego przez AtlasMgr, jednak napotkał trudności w znalezieniu odpowiedniego obrazu firmware. Wskazówki obejmowały wgranie nowego firmware oraz kontakt z producentem w celu uzyskania ROM-u, jednak ostatecznie użytkownik musiał zwrócić urządzenie do sprzedawcy na gwarancji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA