logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG Avila GPS - brak sygnału w aplikacji Drogowskaźnik Plus GSM

wolnanazwa 19 Cze 2010 22:12 11678 10
REKLAMA
  • #1 8208160
    wolnanazwa
    Poziom 11  
    Witam

Od kilku tygodni posiadam w/w telefon. Plus wgrywa od siebie aplikacje do nawigacji "Drogowskaźnik". Prośba bardziej do posiadaczy. Otóż po wykupieniu abonamentu, ściągnięciu wszystkich aktualizacji itd. kiedy wybieram trasę i jestem już przy okienku "zamknie się kiedy ruszysz" nic się nie dzieje. Przejechałem 1/4 długości miasta a on nadal szuka sygnału GPS. Czasami nawet nie uruchamia się w ogóle z powodu braku dostępu do sieci w celu sprawdzenia licencji i aktualizacji, za drugim uruchomieniem już jest ok. Reklamować aparat czy program taki?
  • REKLAMA
  • #3 8212286
    wolnanazwa
    Poziom 11  
    Tak, przejrzałem mnóstwo stron w sieci na podobne tematy. Żadna zmiana w konfiguracji niestety nie wpływa na działanie aplikacji. Dzisiaj wyszła nowa wersja i natychmiast chciał ją pobrać. Wygląda to tak jak by w Łodzi nie było zasięgu GPS... :turn-l:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8222252
    wolnanazwa
    Poziom 11  
    A tak z innej beczki, przeglądałem wcześniej właśnie NaviExpert ale nie miałem przekonania co do kosztów. Czy można w nim wyłączyć nabijanie dodatkowych kb i nie ściągać informacji o korkach itp. tylko korzystać z normalnej mapy i odbiornika GPS? Jako użytkownik w/w aplikacji poleciłbyś mi ją?
  • #7 8222816
    ArthurCC
    Poziom 23  
    Ocena: 63
    Spróbuj We Travel. Nawet działa. Trochę muli na avilce, ale nie znalazłem niczego lepszego. Nie łączy się z internetem.
  • REKLAMA
  • #8 8243323
    Polaris93
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam, kto by mogł pomoc w instalacji We travel?
  • #9 8246079
    DestiX
    Poziom 10  
    a ja mam inny problem z drogowskaznikiem. Gdy wlacze Drogowskaznik i mam zasieg to telefon sie resetuje (wylacza i wlacza ponownie) Tak samo jest z google maps. Mam tez problem z internetem. Przy probie wejścia na jakąś strone przez opere mini wyskakuje mi okienko a w nim tresc Problem z połączeniem sprawdz konfiguracje. Wszystkie ustawienia (dotyczace gps i internetu) sa takie same jak przy zakupie telefonu i wszystko w tym samym czasie sie zepsulo
  • #10 8247430
    Polaris93
    Poziom 10  
    A mi wszystko chodzi tylko chciałbym aby jeszcze działala ta navigacja, bo używać programu NaviExpert to trzeba mieć duzooo kasy
  • #11 8266731
    wolnanazwa
    Poziom 11  
    DestiX: Brzmi jak problem właśnie z odpowiednią konfiguracją połączenia dla danej sieci lub w/w aplikacji.

Polaris93: Czy program jest w miarę konfigurowalny (ściąganie niepotrzebnych rzeczy?)? Jeżeli chodzi o transmisje danych to są specjalne startery z taryfami internetowymi.

Jeżeli o mnie chodzi można wyrzucić. Sprzedałem ten aparat i wcale mi go nie brakuje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem SAMSUNG Avila, który nie może uzyskać sygnału GPS w aplikacji nawigacyjnej "Drogowskaźnik Plus GSM". Po wykupieniu abonamentu i zainstalowaniu aktualizacji, aplikacja nie działa poprawnie, a GPS nie łapie sygnału, co prowadzi do frustracji. Inni użytkownicy sugerują różne rozwiązania, takie jak zmiana ustawień GPS, korzystanie z alternatywnych aplikacji (np. NaviExpert, We Travel) oraz sprawdzenie konfiguracji połączenia. Niektórzy użytkownicy doświadczają również problemów z resetowaniem telefonu podczas korzystania z aplikacji. Wskazano na możliwość reklamacji urządzenia lub aplikacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA