logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać program z PIC16f84 z włączonym code protect?

miras 22 Sty 2003 17:13 2064 5
REKLAMA
  • #1 86759
    miras
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Posiadam w/w kość z ważną zawartością niestety materiały źródłowe zaginęły i jedyną metodą odzyskania programu jest jego zczytanie.Problem w tym że ustawiony jest code protect i procesor nie daje się czytać .Czy jest jakaś metoda na odzyskanie programu - skasowanie bitu zabezpieczenia ?
  • REKLAMA
  • #2 86762
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 750
    Cześć !
    Zadałem kiedyś to samo pytanie i zostało ono natychmiast usunięte ( chba przez moderatora )
  • REKLAMA
  • #3 86769
    miras
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    A to dziwne bo przecież robią to mądre i drogie programatory i to już wiem.Znalazłem kilka prostszych metod niestety opis był po Włosku a w tym języku raczej nie czuję się mocny.Są metody proste ale zarazem niebezpieczne dla procesora a mi zależy na zawartości , bo jego autor od roku jest w USA a ta kość to prototyp urządzenia i bez modyfikacji programu nie ruszę z projektem.Nie widzę podstaw do usuwania postu z forum w końcu taką informację lub ofertę usługi można wysłać jako prywatną i po sprawie.Tajemnica pozostanie tajemnicą.
  • REKLAMA
  • #4 87080
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    To leżysz i kwiczysz. Programator który ma taką funckje kosztuje ok 250$ (http://www.telesys.ru/english/picprog.shtml) jest to dość drogo ale jak spojrzysz na liste kości ktore potrafi zaprogramować to jest dość tani w porównaniu z konkurencją. Na tej stronce są też podane schematy i zawartości procków więc możnaby się pokusić o zbudowanie tego programatora samemu. Narazie proponuje analize co wyjdzie taniej ten programator czy napisanie programu od nowa.
    PS ten temat był usuwany ponieważ ludzi ciągle pytają o to jak to zrobić i ciągle jest ta sama odpowiedź "nie da się albo cię nie stać na to"
  • REKLAMA
  • #5 87099
    MaWo
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    elektryk a powiesz mi czy on jest w stanie odczytac zabezpieczony pic16f876 ???
  • #6 87177
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Piszą tylko
    The programmer has also built-in protection removal system for PIC16C8x/16F8x devices.
REKLAMA