Mam problem z zainstalowaniem pod Windows x64 (nieważnie czy to XP, Vista czy 7), dwóch programów które zostały utworzone przy pomocy pakietu instalacyjnego InstallSchield 3.x. w wersji 16 bitowej. Doczytałem, że żaden z systemów Widnows w wersji 64 bit nie obsługuje programów 16 bit. W związku z tym mam pytanie, co mogę zarobić, aby zainstalować te programy, czy jest jakiś sposób na przetworzenie instalatora do wyższej wersji InstallSchield - bodajże od wersji 5.5. byłoby chyba już w porządku, a może jest jakiś inny w miarę bezingerencyjny sposób. Dodam, że nie interesuje mnie instalacja programu na maszynie wirtualnej bądż w trybie XP Mode Windows 7. Obydwa programy, po zainstalowaniu na Windows XP x86 działają bez problemu na tym systemie, a także po "ręcznym przerzuceniu" plików do Windows x64 - działają z 64 bit. wersją systemów. Pozostaje tylko kwestia rozwiązania instalatora - tak żeby można było zainstalować te programy na Win x64 jak dotychczas na Win x32. Dodam, że nie pomaga próba zainstalowania programów w trybie kompatybilności wstecz. Chodzi o estetykę instalacji