logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative X-Fi Extreme Music - Komputer nie włącza się z kartą w PCI

viaktor 21 Cze 2010 17:10 1187 2
REKLAMA
  • #1 8214409
    viaktor
    Poziom 2  
    Witam ! Mam problem z kartą muzyczną. Mianowicie, mam kartę Creative X-Fi Extreme Music, gdy jest w komputerze włozona ( w Pci ) komputer się nie włącza. Dodam ze mam na tyle małą płytę głowną ze karta graficzna ( radek 4770 ) zasłania jeden slot pci, wiec odstęp pomiędzy dzwiękową a graficzną to max 1 cm. Jak włozona jest karta dzwiękowa nie wczytuje się bios, i komputer wydaje takie dzwięki jakby probował wysunąc tackę ze dvd. Karta działa gdy jest wkładana jak komputer jest włączony. Proszę o pomoc :( Zaden serwis nie podjął się nawet sprawdzenia tej karty. PS nie chodziłem do sewisów creative itp.
    Creative X-Fi Extreme Music - Komputer nie włącza się z kartą w PCI
  • REKLAMA
  • #3 8215586
    viaktor
    Poziom 2  
    Hmm, komputer jeszcze jak był na gwarancji to chyba z 5 razy był na gawrancji przez zasilacz. A jaką moc powinien mieć zasilacz przy takiego konfiguracji :
    Gigabyte g31m -s2l
    Intel Core 2 Quad Q6600
    Radek 4770 ( nie wiem jakiego producenta, gpuid nie wykrywa, na karcie jest tylko producent chłodzenia )
    pamiec ddr2 samsung 667mhz
    Dysk 250 gb sata II
    DVD
    czytnik karcioch pamieci
    no i ta nieszczęsna karta grajka Creative Xfi extreme music.
    Obecnie mam 400 w codegena 1000 razy serwisowany.
    A tak przy okazji, to jak mam podkręcic grafike, RivaTuner nei daje mi opcji podkręcania bo nie rozpoznaje ( albo nie ładuje ) sterownika.
REKLAMA