logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy generator Kapanadze jest rzeczywiście funkcjonalny i jak działa?

stivep 22 Cze 2010 20:24 1212 8
REKLAMA
  • #1 8218315
    stivep
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    _jta_ napisał:
    A ja powtórzę swoje zwykłe pytanie: jak pracuje?

Jeszcze w szkole średniej (oj, dawne to czasy) nauczyłem się zauważać, że czasem ktoś mówi rzeczowo,
    a czasem jakoś trudno się w jego słowach czegoś rzeczowego doszukać - zresztą zwykle nie ten sam ktoś;
    i jakoś tak jest, że jak tak mówi rzeczowo, to zazwyczaj mówi prawdę, a jak tak mniej - nieprawdę.
    A tu widzę, że wszelkie stwierdzenia, że "generator Kapanadze" działa, są takie "nierzeczowe". Wniosek? ;)

Kwestia spolecznej rozpoznawalnosci jest UDOKUMENTOWYWANIE I UDAWADNIANIE.
    Przyklad: Ja pierwszy znalazlem, opatentuje, ochraniam.... to moje.
    A teraz jesli chcesz "to se kup"
    No i zabijali goscia no bo po co ma sie stawiac i innym interes niszczyc....
    Nawet nie zdazyl doczekac sie patentu...A co najwazniejsze znow sie glowia jak to bylo zrobione.

Kwestia psychologicznej zaleznosci jest chec poznania lub odebrania tego co ma inny na zasadzie JA TEZ CHCE MIEC.

No i zabijali goscia no bo po co ma sie stawiac i innym interes niszczyc....
    Nawet nie zdazyl doczekac sie patentu...A co najwazniejsze znow sie glowia jak to bylo zrobione.

MNIE NIE ZALEZY NA TYM CO TY MYSLISZ I CO INNI MYSLA JA NA TYM NIE ROBIE PIENIEDZY!!!!

Mnie nie zalezy na uznaniu( ech moze troszeczke) :) i na rzeczowosci.
    Mysl sobie co chcesz twoje prawo.
    I do not care at all.
    The history is the best observer of all.
    Wesley
  • REKLAMA
  • #2 8218441
    stivep
    Poziom 12  
    Tobie zalezy
    wielu zalezy.

Czlowiek ktory ma zaledwie 19lat
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

jedyne co chcial to pokazac ze zrobil.

Nie ma od niego zadnego wiecej komentarza,zadnego udowadniania,zadnej dyskusji z toba jta.
    I albo ma to "gleboko w powarzaniu" albo juz go nie ma i dlatego sie nie odzywa.

Dlatego jak juz zrobisz to rozgadaj wszystkim na okolo.Miej w nosie innych jta ludzie sami powtorza i potwierdza.

No i masz wtedy swoja mala forme ludzkiego uznania a i to jest chwilowe.
    Tak jak uznanie z mojej bylej dzialalnosci naukowej.
  • #3 8218577
    _jta_
    Specjalista elektronik
    Ocena: 4199
    Pytam, bo chcę ustalić: chcesz coś przekazać, ale nie bardzo umiesz, czy chcesz tylko wypisywać bzdury?
    Gdybyś miał trudności z wyrażeniem czegoś, co chcesz przekazać, moje pytania pomogłyby ci w tym.
    Z twojej odpowiedzi wnoszę, że chyba jednak to drugie - liczysz, że ktoś tu się nabierze i w to uwierzy...
  • REKLAMA
  • #4 8218619
    stivep
    Poziom 12  
    jta
    czlowieku to ty myslisz ze ja chce zeby sie ktos nabral i uwierzyl. to ty chcesz wiedziec jak i dlaczego.

To tobie zalezy bo odpisujesz i krytykujesz wszystkich na okolo.

Tak naprawde to z calym szacunkiem do ciebie stwierdzam. Zabijasz w ludziach chec do pisania na tym forum .

Dziela sie tylko ogolnymi wiadomosciami a szczegoly zostawiaja DLA INNYCH.
    A PONIEWAZ NIE MA INNEGO WYBORU BO NIE MA INNEGO FORUM o Teslanadze wiec nowi przychodza dyskutuja dopuki sie do ciebie nie zraza.

Z calym uznaniem do twojej wiedzy pytam
    Co ty w zyciu osiagnales na polu naukowym i co mogl bys nam tu powiedziec ?
    Co chcial bys Nam Wszystkim udowodnic.? W czym mieli bysmy podwazac twoja konkretnosc?
    Zupelnie spokojnie i bez atakow prosze cie o odpowiedz.
  • #5 8218801
    _jta_
    Specjalista elektronik
    Tak, z tego co piszesz, odnoszę wrażenie, że twoim celem jest szukanie naiwnych, którzy dadzą się nabrać.

Nie rozumiem "zostawiania szczegółów dla innych" - to ten, co nie wie, ma podawać szczegóły, bo ten, co wie,
    mu to zostawia? A inne fora do takich tematów są, widziałem kilka - na tym forum podawano do nich linki. Może
    nawet tam łatwiej znajdziesz takich, co się dadzą nabrać? Bo tu ludzie dość trzeźwo myślą, gdzie indziej mniej.
    Naudin wypowiedzi takich, jak twoje, raczej nie zechce, ale jak napiszesz coś konkretniej, to pewnie przyjmie -
    to by była jakaś możliwość, żebyś mógł się popisać. A jak poszukasz tu linków, to znajdziesz niejedno forum...

Rozumiem, że reprezentujesz tu jakąś grupę - masz tu szukać naiwnych na jej zlecenie? Co to za grupa?
    Pewnie macie tam niedobór naiwnych - nic dziwnego, przecież już Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany w końcu IV wieku pisał
    "wielu spotkałem takich, którzy chcieliby oszukiwać, ale takiego, co chciałby być oszukiwany, nie spotkałem".
  • REKLAMA
  • #6 8218871
    stivep
    Poziom 12  
    Nie odpowiedziales na moje pytanie. Celowo uciekles od odpowiedzi. Twoj Polski jest o niebo lepszy od mojego. Co wstydzisz sie odpowiedzi?

Reprezentuje ludzi ktorzy tak jak i ja chca cos osiagnac nie robiac na tym pieniedzy.

Zauwaz ze nikt oprocz ciebie mnie nie krytykuje. Malo tego nikt nie krytykuje nikogo poza toba.
    Konkrety prosze!!
    zebys nie pominal powtarzam moje pytanie:

Z calym uznaniem do twojej wiedzy pytam
    Co ty w zyciu osiagnales na polu naukowym i co mogl bys nam tu powiedziec ?
    Co chcial bys Nam Wszystkim udowodnic.? W czym mieli bysmy podwazac twoja konkretnosc?
    Zupelnie spokojnie i bez atakow prosze cie o odpowiedz.
  • #7 8219133
    _jta_
    Specjalista elektronik
    A po co? Czy ja chcę coś wszystkim udowodnić, żeby patrzyli na mnie z podziwem?
    Ani mnie to nie bawi, ani chyba nie do tego jest przeznaczone forum Elektroda.
    I z jakiej racji ma to mieć jakiś związek z działaniem (albo niedziałaniem) "generatora
    Kapanadze" (albo Kapaładze)? Z jakiej racji twoje teksty mają mieć z tym jakiś związek?
    Ale chcesz, to masz przycisk "Szukaj", możesz poszukać moich wypowiedzi.
    I przeczytajAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • #8 8219222
    arksie
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich zapaleńców free energy. Mam propozycję dla ludzi z zapleczem technicznym i nie bojących się ryzyka ewentualnego niepowodzenia. Do rzeczy, wystarczy podejrzeć działanie naszej przyrody; bierzemy dwa magnesy w kształcie stożków, (kształt ich pola magnetycznego będzie zbliżony do magnetycznych monopoli) stożki zwracamy do siebie szczytami i rozkręcamy je porządnie w przeciwnych kierunkach, konstrukcja powinna wytrzymać 30tyś obr/min. i teoretycznie macie swoje perpetuum. W praktyce w ten sposób działa każda elementarna cząsteczka.
    Pozdrawiam życząc jednocześnie powodzenia ewentualnym twórcom.
  • REKLAMA
  • #9 8219364
    _jta_
    Specjalista elektronik
    arksie - Rzuuf obiecywał, że na zamówienie zrobi urządzenie "free energy" - oczywiście za sensowne wynagrodzenie.
    Zamawiasz? Pewnie by się jeszcze przydało określić, jaki ma być kierunek namagnesowania obu magnesów.
    Tłumaczyć zasady działania nie musisz, o ile nie wymagasz wyjaśnienia - jak nie zadziała - czemu nie zadziałało.
    Aha, i Rzuuf obiecuje tylko wykonanie w sposób zgodny z opisem, nie działanie tak, jak sobie wyobraża zamawiający.
    Myślę, że nie będzie problemów z namówieniem go, żeby nie ujawniał tych szczegółów konstrukcji, które zamawiający
    będzie chciał uznać za tajne, czy z opublikowaniem informacji, jeśli zamawiający sobie tego zażyczy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problematyki związanej z generatorem Kapanadze oraz kwestią uznania społecznego i dokumentacji wynalazków. Uczestnicy forum poruszają temat patentów, ochrony wynalazków oraz psychologicznych aspektów chęci posiadania innowacji. Pojawiają się również wątki dotyczące krytyki i braku szczegółowych informacji w dyskusji, co wpływa na chęć uczestników do dzielenia się wiedzą. Wspomniane są również pomysły na konstrukcje związane z energią wolną, w tym wykorzystanie magnesów w kształcie stożków do stworzenia perpetuum mobile.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA