logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kość C do wyświetlacza DID w Oplu Astra F 1992?

kawaher 25 Cze 2010 20:01 4314 2
REKLAMA
  • #1 8231795
    kawaher
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam następujący problem.
    Mam wyświetlacz DID.
    Kupiłem specjalnie oryginalne radio Grundig CAR 200, podłączam do auta - na wyświetlaczu nic nowego się nie wyświetla (dalej data i godzina). Radio reaguje na AS+WŁĄCZNIK, na włączanie, na klawisze 4+6 również do przełączania trybów 8 i 10 - słychać piknięcie, więc działa. Radio wygląda na sprawne, 2 kości iso dobrze podłączone - głośniki i zasilanie. Natomiast mam wątpliwości co do kości 3 - C do wyświetlacza. Jak ją prawidłowo podłączyć? 3 kabelki są biało-brązowe(z maznięciami żółtym/niebieskim/czarnym), natomiast jeden z nich cały brązowy (pewnie masa)

Załączam zdjęcia

Jak podłączyć kość C do wyświetlacza DID w Oplu Astra F 1992? Jak podłączyć kość C do wyświetlacza DID w Oplu Astra F 1992? Jak podłączyć kość C do wyświetlacza DID w Oplu Astra F 1992? Jak podłączyć kość C do wyświetlacza DID w Oplu Astra F 1992?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8232608
    DKAG
    Poziom 22  
    Ocena: 101
    Tutaj Link (KABLOMANIA,Wyświetlacze i piloty, OPEL) masz wszystko opisane.
    Sprawdź linię MRQ, czy pojawia się napięcie na niej w momencie włączenia radia. Pozdrawiam.
  • #3 8233724
    kawaher
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Problem rozwiązany :) Trzeba było poprowadzić zasilanie +12v do kabla szaro-czerwonego - wyświetlacz od razu zatrybił :) Dzięki za pomoc!
REKLAMA