logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 4 2000r - centralny zamek nie działa po użyciu VAG-a, co mogłem zrobić?

Marecki50 30 Cze 2010 20:30 2666 8
REKLAMA
  • #1 8248426
    Marecki50
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam problem z zamkiem centralnym. Otóż w dniu dzisiejszym podłączyłem kompa do auta poprzez VAG-a i pokasowałem kilka błędów od silnika (były 4 związane z sondą lambdą) następnie kliknąłem zamek centralny i na ikonkę test wyjść usłyszałem dźwięk więc kliknąłem zakończ i nie pokazało żadnych błędów. Po całej 5 minutowej zabawie wyłączyłem wszystko i chciałem zamknąć auto z pilota co wcześniej działało bez problemu a tu guzik. Podłączyłem ponownie kompa do auta i też nic nie pokazało. Co mogłem popsuć lub co mogłem kliknąć, że teraz nie działa ??

P.S.

Wiem, że MK4 to Golf 4 ale co oznacza MK ???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8248544
    Marecki50
    Poziom 10  
    Ale w moim aucie nie działa moduł komfortu, ponieważ to nie jest full opcja.
    To jest model 1,4 16V z klimą ale bez elektrycznych szyb i lusterek. ABS i ESP posiada.
    No i jeszcze jedna sprawa. Już wcześniej podłączałem się do kompa i nic takiego się nie zadziało. Dopiero dzisiaj. I nie wiem czemu.
  • #4 8248815
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3919
    Wreszcie zabawa fejsami przynosi właściwy efekt.............
    Teraz szukaj jak się koduje klucze i psuj dalej
    Albo oddaj do fachowca..
    A w VAGu masz po lewej funkcje bezpieczne, a po prawej "niebezpieczne" i więcej po co ruszałeś ostrzeżenie było
  • REKLAMA
  • #5 8248839
    Marecki50
    Poziom 10  
    Nie zrobiłem nic więcej niż poprzednio i wtedy nic mi się nie zadziało. Żadnych ostrzeżeń nie było. Wchodziłem tylko tam gdzie się dało i dałem skanuj. Jak pojawił się błąd to skasowałem. Nic nie przestawiałem i nic nie zmieniałem. Zrobiłem jak kiedyś.
    Ale masz rację - jak się nie zna to się nie tyka. Kolejna lekcja na przyszłość, mam nadzieję, że nie droga.
  • #7 8250914
    Marecki50
    Poziom 10  
    No i byłem dzisiaj w serwisie. Kosztowało mnie to 30zł. Pan powiedział, że rozkodowałem kluczyk i po ponownym zaprogramowaniu zaczęło działać ale bez tylnych drzwi. Kolo powiedział, że mogły polecieć zamki ale ja w to nie bardzo wierzę. Mam jechać we wtorek i mają sprawdzić co się dzieje włącznie ze sprawdzeniem sterowników. Po wtorkowej wizycie napiszę jeśli już będzie zrobione.
  • REKLAMA
  • #8 8261653
    Marecki50
    Poziom 10  
    W piątek byłem u innego mechanika i co się okazało. Że wszystko jest okej. Kwestia sprzętu na jakim się pracuje. U pierwszego już by mi zamki wymieniał a inny podłączył kompa i zrobił co trzeba. Koszt 150 zł ale za zabawy trzeba płacić.
    Pozdrawiam
  • #9 8261710
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3272
    Marecki50 napisał:
    ... Kwestia sprzętu na jakim się pracuje... Koszt 150 zł ale za zabawy trzeba płacić.
    Pozdrawiam

Widzę, że jedna osoba już zrozumiała, dlaczego na tym forum "gonią" wszystkich, którzy eksperymentują z wszelkiego rodzaju interfejsami na opto, MAX i ELM itp.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z centralnym zamkiem w VW Golfie 4 z 2000 roku, który przestał działać po użyciu interfejsu VAG do usunięcia błędów silnika. Po podłączeniu do komputera i skasowaniu błędów, zamek centralny przestał reagować, mimo że wcześniej działał poprawnie. Użytkownik nie znalazł żadnych nowych błędów po ponownym podłączeniu. W odpowiedziach zasugerowano, że mogło dojść do rozkodowania kluczyka, co potwierdził serwis, gdzie po ponownym zaprogramowaniu klucza zamek zaczął działać, ale nie obejmował tylnych drzwi. Ostatecznie inny mechanik stwierdził, że problem leżał w używanym sprzęcie diagnostycznym, a nie w zamkach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA