Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW Golf 4 2000r - centralny zamek

Marecki50 30 Cze 2010 20:30 2384 8
  • #1 30 Cze 2010 20:30
    Marecki50
    Poziom 9  

    Witam.
    Mam problem z zamkiem centralnym. Otóż w dniu dzisiejszym podłączyłem kompa do auta poprzez VAG-a i pokasowałem kilka błędów od silnika (były 4 związane z sondą lambdą) następnie kliknąłem zamek centralny i na ikonkę test wyjść usłyszałem dźwięk więc kliknąłem zakończ i nie pokazało żadnych błędów. Po całej 5 minutowej zabawie wyłączyłem wszystko i chciałem zamknąć auto z pilota co wcześniej działało bez problemu a tu guzik. Podłączyłem ponownie kompa do auta i też nic nie pokazało. Co mogłem popsuć lub co mogłem kliknąć, że teraz nie działa ??

    P.S.

    Wiem, że MK4 to Golf 4 ale co oznacza MK ???

    0 8
  • #3 30 Cze 2010 20:58
    Marecki50
    Poziom 9  

    Ale w moim aucie nie działa moduł komfortu, ponieważ to nie jest full opcja.
    To jest model 1,4 16V z klimą ale bez elektrycznych szyb i lusterek. ABS i ESP posiada.
    No i jeszcze jedna sprawa. Już wcześniej podłączałem się do kompa i nic takiego się nie zadziało. Dopiero dzisiaj. I nie wiem czemu.

    0
  • #4 30 Cze 2010 22:02
    autoas
    Poziom 42  

    Wreszcie zabawa fejsami przynosi właściwy efekt.............
    Teraz szukaj jak się koduje klucze i psuj dalej
    Albo oddaj do fachowca..
    A w VAGu masz po lewej funkcje bezpieczne, a po prawej "niebezpieczne" i więcej po co ruszałeś ostrzeżenie było

    0
  • #5 30 Cze 2010 22:07
    Marecki50
    Poziom 9  

    Nie zrobiłem nic więcej niż poprzednio i wtedy nic mi się nie zadziało. Żadnych ostrzeżeń nie było. Wchodziłem tylko tam gdzie się dało i dałem skanuj. Jak pojawił się błąd to skasowałem. Nic nie przestawiałem i nic nie zmieniałem. Zrobiłem jak kiedyś.
    Ale masz rację - jak się nie zna to się nie tyka. Kolejna lekcja na przyszłość, mam nadzieję, że nie droga.

    0
  • #7 01 Lip 2010 15:07
    Marecki50
    Poziom 9  

    No i byłem dzisiaj w serwisie. Kosztowało mnie to 30zł. Pan powiedział, że rozkodowałem kluczyk i po ponownym zaprogramowaniu zaczęło działać ale bez tylnych drzwi. Kolo powiedział, że mogły polecieć zamki ale ja w to nie bardzo wierzę. Mam jechać we wtorek i mają sprawdzić co się dzieje włącznie ze sprawdzeniem sterowników. Po wtorkowej wizycie napiszę jeśli już będzie zrobione.

    -1
  • #8 05 Lip 2010 08:19
    Marecki50
    Poziom 9  

    W piątek byłem u innego mechanika i co się okazało. Że wszystko jest okej. Kwestia sprzętu na jakim się pracuje. U pierwszego już by mi zamki wymieniał a inny podłączył kompa i zrobił co trzeba. Koszt 150 zł ale za zabawy trzeba płacić.
    Pozdrawiam

    0
  • #9 05 Lip 2010 08:53
    CameR

    Moderator Zabezpieczeń Pojazdów

    Marecki50 napisał:
    ... Kwestia sprzętu na jakim się pracuje... Koszt 150 zł ale za zabawy trzeba płacić.
    Pozdrawiam

    Widzę, że jedna osoba już zrozumiała, dlaczego na tym forum "gonią" wszystkich, którzy eksperymentują z wszelkiego rodzaju interfejsami na opto, MAX i ELM itp.

    0