logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dir-300 brak dostępu do panelu admina i problem z Wi-Fi

ersune 01 Lip 2010 20:03 5183 6
REKLAMA
  • #1 8251857
    ersune
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam
    Mam maly problem z owym routerem , mianowicie wstalem dzis rano ku mojemu zdziwieniu dioda odpowiadajaca za wireless nie "myga" z routera korzystaja 2 osb , ja oraz brat,nikt z nas nie grzebał w konfiguracjach ,probowałem zalogowac sie poprzez przeglądarke http://192.168.0.1/ (z strona logowania nie ma problemu) niestety ustawienia domysle (admin puste) nie działają , po resecie zadnej zmiany , net działa sprawinie caly czas , poprzez kabel mam go rowniez na laptopie , lecz nadal wireless jest off a ja nie moge zalogowac sie do routera. Macie moze jakies pomysły? z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 8251870
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    ipconfig /all
    brama domyślna - jaka?
  • REKLAMA
  • #3 8251902
    Mezir
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Zresetuj router i po problemie :D
  • #4 8251924
    witux
    marcin21031995 napisał:
    Zresetuj router i po problemie :D

Kolega pisze że po resecie żadnej zmiany więc możliwe, że będzie trzeba zalogować się i załadować firmware na nowo.
  • REKLAMA
  • #5 8252001
    ersune
    Poziom 2  
    brama domyślna 192.168.0.1
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 8253914
    witux
    ersune napisał:
    brama domyślna 192.168.0.1

Spróbuj jeszcze zresetować urządzenie w taki sposób:
    - przytrzymaj przycisk "reset"
    - w tym czasie odłącz zasilanie i podłącz ponownie.
  • #7 8255968
    ersune
    Poziom 2  
    czesc , udało sie twoim sposobem za 3 razem, dobre 30 sec trzymałem reset, wszystko działa sprawnie , dziekuje za wskazówki , temat do zamknięcia . Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z routerem DIR-300, polegający na braku dostępu do panelu administracyjnego oraz wyłączonym Wi-Fi. Po próbie logowania na adres http://192.168.0.1 z domyślnymi danymi (admin puste) oraz resecie urządzenia, problem nie ustąpił. Użytkownik uzyskał pomoc od innych uczestników dyskusji, którzy sugerowali sprawdzenie bramy domyślnej oraz ponowny reset routera. Ostatecznie, po zastosowaniu metody przytrzymania przycisku reset podczas odłączania i podłączania zasilania, problem został rozwiązany, a Wi-Fi zaczęło działać poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA