logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD...

SIKOR84 01 Lip 2010 22:01 3380 10
REKLAMA
  • #1 8252374
    SIKOR84
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD jednocyfrowy na ośmiu nogach? Oczywiście chodzi o sklep internetowy. Szukałem po sieci, ale są tylko LED.

PS. Jestem laikiem, dlatego może opis wyświetlacza nie jest precyzyjny.
  • REKLAMA
  • #2 8252988
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 874
    Bedziesz mial spore klopoty znalezc taki wyswietlacz. Dlaczego poszukujesz LCD?
  • REKLAMA
  • #3 8253198
    SIKOR84
    Poziom 10  
    bo taki został zastosowany w urządzeniu które uległo uszkodzeniu :(
    a nie znam sie na tyle żeby to jakoś przerobić na coś innego Pokazywał cyfry od 1do3 może da sie to przerobić ,skoro nie ma tego gdzie kupić ?
  • #4 8254225
    beatom
    Poziom 38  
    Mozesz zrobic dobre zdjecia tego wyswietlacza i urzadzenia ( z kazdej mozliwej strony ) i je tu wstawic?
  • #6 8271257
    SIKOR84
    Poziom 10  
    co prawda nie jest poniedziałek ale fotki są ,a wymiar to 1cm/2cm
    Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD... Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD... Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD...
  • REKLAMA
  • #7 8271513
    beatom
    Poziom 38  
    Na szczescie teraz zdjecia sa w normalnym wymiarze i znalazly sie cztery brakujace nogi. A juz sie ciezko zastanawialem jak to skosnoocy zrobili na czterech nogach.
    Jak przypuszczalem jest to krotkoseryjna produkcja i znalezienie tego wyswietlacza bedzie graniczylo z cudem. Ze specyfikacja bedzie ten sam problem.
    Pozostaje Ci dopasowac cos z rynku czesci. Niestety musissz zadbac o spec elektryczna i mechaniczna. Mozna to przerobic na LED ale bez odpowiedniej wiedzy to jest niemozliwe.
    Jesli bardzo Ci zalezy na uruchomieniu tego urzadzenia powinienes zlecic naprawe w servisie elektroniki. Uwazam , ze nie bedzie tanio.
    Dalej nie wiem co to za urzadzenie.
  • #8 8271860
    SIKOR84
    Poziom 10  
    to centralka do sygnalizatorów brań .Działa radiowo i pokazuje na ów wyś. który sygnalizator zadziałał tu linka do tego
    http://gora.net.pl/files/perkoz_2.jpg
    jak trzeba to rozbiore i zrobie foto
  • REKLAMA
  • #9 8272168
    beatom
    Poziom 38  
    A nie mozesz poprosic o pomoc producenta - moze maja czesci lub prowadza service tych urzadzen.
    Wedlug mnie kazda przerobka bedzie nieoplacalna.
  • #10 8276265
    SIKOR84
    Poziom 10  
    Myślałem że taniej będzie mi znaleźć mi wyś. zastanawiałem sie czy w serwisach CB radij nie mają takiego wyś. ale skoro mówisz że to jest nie do kupienia wiec postaram sie o skontaktowanie z producentem

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Następne będzie UPOMNIENIE!
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • #11 8278502
    beatom
    Poziom 38  
    Raczej nie do kupienia. Mozesz jeszcze sprawdzic Allegro, moze znajdziesz taki uszkodzony sygnalizator.
    Mozna tez zamiast wyswietlacza dac cztery LED-y jak jest to zrobione w innym modelu. Niestety to tez wymaga odrobine wiedzy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje jednocyfrowego wyświetlacza LCD na ośmiu nogach do uszkodzonego urządzenia, które wyświetlało cyfry od 1 do 3. W odpowiedziach zasugerowano, że znalezienie takiego wyświetlacza może być trudne, ponieważ może to być krótko seryjna produkcja. Użytkownik otrzymał porady dotyczące zrobienia zdjęć wyświetlacza oraz sprawdzenia wymiarów. Zasugerowano również kontakt z producentem urządzenia w celu uzyskania części lub serwisu. Alternatywnie, rozważano przerobienie na wyświetlacz LED, co jednak wymagałoby odpowiedniej wiedzy. Użytkownik rozważał również poszukiwanie uszkodzonego sygnalizatora na Allegro.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA