logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD...

SIKOR84 01 Lip 2010 22:01 3380 10
REKLAMA
  • #1 8252374
    SIKOR84
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD jednocyfrowy na ośmiu nogach? Oczywiście chodzi o sklep internetowy. Szukałem po sieci, ale są tylko LED.

PS. Jestem laikiem, dlatego może opis wyświetlacza nie jest precyzyjny.
  • REKLAMA
  • #2 8252988
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 858
    Bedziesz mial spore klopoty znalezc taki wyswietlacz. Dlaczego poszukujesz LCD?
  • REKLAMA
  • #3 8253198
    SIKOR84
    Poziom 10  
    bo taki został zastosowany w urządzeniu które uległo uszkodzeniu :(
    a nie znam sie na tyle żeby to jakoś przerobić na coś innego Pokazywał cyfry od 1do3 może da sie to przerobić ,skoro nie ma tego gdzie kupić ?
  • REKLAMA
  • #4 8254225
    beatom
    Poziom 38  
    Mozesz zrobic dobre zdjecia tego wyswietlacza i urzadzenia ( z kazdej mozliwej strony ) i je tu wstawic?
  • #6 8271257
    SIKOR84
    Poziom 10  
    co prawda nie jest poniedziałek ale fotki są ,a wymiar to 1cm/2cm
    Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD... Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD... Poszukuje sklepu gdzie moge kupić wyświetlacz LCD...
  • REKLAMA
  • #7 8271513
    beatom
    Poziom 38  
    Na szczescie teraz zdjecia sa w normalnym wymiarze i znalazly sie cztery brakujace nogi. A juz sie ciezko zastanawialem jak to skosnoocy zrobili na czterech nogach.
    Jak przypuszczalem jest to krotkoseryjna produkcja i znalezienie tego wyswietlacza bedzie graniczylo z cudem. Ze specyfikacja bedzie ten sam problem.
    Pozostaje Ci dopasowac cos z rynku czesci. Niestety musissz zadbac o spec elektryczna i mechaniczna. Mozna to przerobic na LED ale bez odpowiedniej wiedzy to jest niemozliwe.
    Jesli bardzo Ci zalezy na uruchomieniu tego urzadzenia powinienes zlecic naprawe w servisie elektroniki. Uwazam , ze nie bedzie tanio.
    Dalej nie wiem co to za urzadzenie.
  • #8 8271860
    SIKOR84
    Poziom 10  
    to centralka do sygnalizatorów brań .Działa radiowo i pokazuje na ów wyś. który sygnalizator zadziałał tu linka do tego
    http://gora.net.pl/files/perkoz_2.jpg
    jak trzeba to rozbiore i zrobie foto
  • #9 8272168
    beatom
    Poziom 38  
    A nie mozesz poprosic o pomoc producenta - moze maja czesci lub prowadza service tych urzadzen.
    Wedlug mnie kazda przerobka bedzie nieoplacalna.
  • #10 8276265
    SIKOR84
    Poziom 10  
    Myślałem że taniej będzie mi znaleźć mi wyś. zastanawiałem sie czy w serwisach CB radij nie mają takiego wyś. ale skoro mówisz że to jest nie do kupienia wiec postaram sie o skontaktowanie z producentem

Zdania rozpoczynamy wielką literą, a kończymy?
    Proszę to poprawić.
    Następne będzie UPOMNIENIE!
    Wpis moderacyjny dotyczy wszystkich piszących w temacie!
    Nie kasować wpisów moderacyjnych!
    [_P_]
  • #11 8278502
    beatom
    Poziom 38  
    Raczej nie do kupienia. Mozesz jeszcze sprawdzic Allegro, moze znajdziesz taki uszkodzony sygnalizator.
    Mozna tez zamiast wyswietlacza dac cztery LED-y jak jest to zrobione w innym modelu. Niestety to tez wymaga odrobine wiedzy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje jednocyfrowego wyświetlacza LCD na ośmiu nogach do uszkodzonego urządzenia, które wyświetlało cyfry od 1 do 3. W odpowiedziach zasugerowano, że znalezienie takiego wyświetlacza może być trudne, ponieważ może to być krótko seryjna produkcja. Użytkownik otrzymał porady dotyczące zrobienia zdjęć wyświetlacza oraz sprawdzenia wymiarów. Zasugerowano również kontakt z producentem urządzenia w celu uzyskania części lub serwisu. Alternatywnie, rozważano przerobienie na wyświetlacz LED, co jednak wymagałoby odpowiedniej wiedzy. Użytkownik rozważał również poszukiwanie uszkodzonego sygnalizatora na Allegro.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA