logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dobrać rezystory w wyłączniku AVT 2471 do prądu 6-7A?

ksik 08 Lip 2010 22:09 1697 1
REKLAMA
  • #1 8275300
    ksik
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam wszystkich.

Być może większość z Was składała samodzielnie lub zakupiła gotowy zestaw do montażu AVT2471. Ja składałem go sam od podstaw i mam z nim małe problemy podczas uruchomienia. Całość jest zasilana tylko z +5V stabilizowanego. Przekaźnik zastosowałem także na 5V. Problem w tym że nie mogę dobrać odpowiednio rezystorów aby po przekroczeniu prądu ok. 6-7A wyłącznik rozłączył mi bramę wjazdową.

Doradźcie mi jak to zrobić, ta tabelka jakoś nie pasuje do tego co są podane wartości elementów.

Płytka drukowana jest taka sama jak w układzie do samodzielnego montażu ale nie wiem gdzie tkwi problem.

Przekaźnik zastosowałem taki:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Rezystor R1 składa się z 2 rezystorów 0,33ohm połączonych równolegle, wypadkowa wynosi ok. 0,15ohm.

Poniżej zamieszczam linki do schematu i do płytki:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Pozdrawiam zainteresowanych tym tematem.
  • REKLAMA
  • #2 8275694
    prezeswal
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 176
    Regulamin p.14 i p.16 => kosz.
    Opis układu, zasada działania i sposób uruchamiania są na tyle dokładne, że nie sposób udzielać dodatkowych porad. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    oraz podobne tematy na forum.
REKLAMA