logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyświetlić wizualizacje na TV z laptopa NTT 617SU z GF9300?

kriskul15 11 Lip 2010 17:48 1728 2
REKLAMA
  • #1 8282303
    kriskul15
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    Witam. Mam małe pytanie. Otóż chciałbym odtwarzac na imprezach wizualizacje z laptopa z którego gram muzyke na telewizorze LCD. I tu pojawia się moje pytanie. Chciałbym aby na telewizorze widać było tylko wizualizacje, jednak przy "pełnym ekranie" np. w winampie czy aimpie2 wizualizacje widać na ekranie laptopa. Nie chciał bym ustawiać "klonowanie obrazów" bo to nie ma sensu. Jedynie wiem ze Allplayer ma taką opcje ze pełny ekran można dać na monitor 2. Ma ktoś jakis pomysł jak to zrobic ?;) Najlepiej by było gdyby wizualizacje były "podatne na muzykę" lecz jakies wizualizacje np. w avi też by mogły być (o ile takie można dostać) ;)

Laptop to NTT 617SU
    karta graficzna GF9300
    sterowniki najnowsze
    system Windows XP
  • REKLAMA
  • #2 8282420
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    Chyba Windowsowy Media Center ma taką opcję.

Ja jednak polecam XBMC (wersja pod Windowsa, a jeszcze lepiej LiveCD).
    Link
    Stosuję od kilku lat (mam starego Xboxa, i na Penie do PC , takze w samym WinXP i 7) i np wizualizacja "Mildrop" do tej pory zachwyca gości (sprzężony z muzyką, z możliwością ingerencji w skrypt).
    (są i inne wizualizacje w XBMC, a można i własne podkłady slajdów robić itp.)

Jak poznasz to centrum multimedialne - DualView zbędne (układasz raz listę do odtwarzania i tyle...)
    XBMC jest jednym z podstawowych "odtwarzaczy" preferowanych obecnie na forach HD i jako jeden z nielicznych potrafi dopasawać rozmiar ekranu do danego TV (nawet rozregulowanego CRT). ;)
  • #3 9467172
    kriskul15
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    Temat wyczerpany. Zamykam
REKLAMA