logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iiyama ProLite E1900WS - monitor gaśnie po kilku sekundach, co robić?

Vaxuel 19 Lip 2010 15:13 2417 3
REKLAMA
  • #1 8308160
    Vaxuel
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam !!

Mam monitor jak wyżej w temacie od kilku dni on mi nie działa,a mianowicie przy włączonym komputerze gdy włączę monitor działa 3,4 sekundy i się wyłącza tzn chyba traci podświetlenie ,ponieważ gdy dobrze się przyjrzę widać ruch myszką itp. i ponownie go wyłączę i włączę (monitor oczywiście) i znów 3,4 sec i wygasa

Moderowany przez Dzimi:

Załączniki usunąłem.

zdjęcie płytki

film pokazujacy problem

z góry dzięki i przepraszam za jakosc zdjęcia i video :/
  • REKLAMA
  • #2 8308270
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    I czego się spodziewasz od forumowiczów, że ktoś Ci napisze :włącz monitor i wykonaj pomiary napięcia w inwerterze lub podstaw świetlówki. Należy samodzielnie to zrobić, wysnuć jakieś wnioski i uwagi a forumowicze bardziej doświadczeni na podstawie twoich obserwacji i wniosków pomogą albo nie, usunąć usterkę. Jeżeli twoja wiedza ogranicza się do umiejętności rozebrania monitora to lepiej skorzystać z serwisu. Należy także zadać sobie trochę trudu i poczytać na forum na temat działania podświetlenia i w tym pomocna będzie wyszukiwarka. To nic nie kosztuje ale zajmuje trochę czasu czytanie.
  • REKLAMA
  • #3 8308403
    Vaxuel
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    NIE. potrafię dużo ale z innymi układami to moj 1 monitor tego typu dlatego mam problem ale normalnie to wiele umiem

Proszę zamieszczać zdjęcia według poniższego linku:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
    Ułatwi to ich przeglądanie .
    Proszę poprawić treść postu oraz tytuł a także błędy ortograficzne- zgodnie z regulaminem pkt. 11 i 15. Uwaga moderacyjna dotyczy wszystkich postów autora. [dzimi]
  • #4 8328541
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6827
    Podaj kol. na jakim scalaku masz robiony zasilacz ?! ..oraz inverter
    Co pisze na płytkach drukowanych.?
REKLAMA