Witam serdecznie grono kolegów. Jeśli temat się powtórzył to przepraszam ale nie udało mi się go znaleźć. Odkopałem z szafy mój stary monitor i zdecydowałem że coś muszę z nim zrobić
.
Problem dotyczy syczenia w okolicy obu świetlówek oraz braku pełnej regulacji kontrastu oraz jasności obrazu. Z uwagi na zbyt długi okres leżakowania zdecydowałem się na wymianę wszystkich elektrolitów. Myślałem że problem został rozwiązany
. Po upłynięciu około 15 min. od załączenia monitora słychać syczenie w okolicy świetlówek. Chciałbym pomierzyć napięcie na przetwornicy bo wydaje mi się że ona jest przyczyną? (tylko nie wiem jeszcze jak się za to zabrać) Dodam jeszcze że podczas regulacji kontrastu oraz jasności z poziomu min. do max. i odwrotnie następuje zmiana lecz nie w pełnym zakresie. Zauważyłem również że przy minimalnych ustawieniach obu wartości i pracy monitora przez około 20 min. jest cisza. Lecz gdy przy min. ustawieniu kontrastu zwiększam gwałtownie jasność to przy końcu poziomu max. jasności monitor wyłączy się na około 1sekundę i ponownie się załączy z wartością minimalną jasności. Również zauważyłem że gdy stopniowo dodaję poziom kontrastu oraz jasności monitor nie wyłączy się ale zaczyna być słychać syczenie.
Przesyłam filmik oraz plik audio przedstawiający mój problem. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Z góry dziękuję...
Jeśli administrator pozwoli podam link do pliku audio w którym słychać specyficzne syczenie : http://bosmanslask.strefa.pl/Plik%20audio.mp4
Dodano po 7 [minuty]:
Martwi mnie jeszcze transoptor na zdjęciu drugim ale czy on by był przyczyną?
Dodano po 2 [minuty]:
Uppsss przepraszam - zdjęciu czwartym.
Problem dotyczy syczenia w okolicy obu świetlówek oraz braku pełnej regulacji kontrastu oraz jasności obrazu. Z uwagi na zbyt długi okres leżakowania zdecydowałem się na wymianę wszystkich elektrolitów. Myślałem że problem został rozwiązany
Przesyłam filmik oraz plik audio przedstawiający mój problem. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Z góry dziękuję...
Jeśli administrator pozwoli podam link do pliku audio w którym słychać specyficzne syczenie : http://bosmanslask.strefa.pl/Plik%20audio.mp4
Dodano po 7 [minuty]:
Martwi mnie jeszcze transoptor na zdjęciu drugim ale czy on by był przyczyną?
Dodano po 2 [minuty]:
Uppsss przepraszam - zdjęciu czwartym.