Nooo, 28W to ten układ napewno nie da dla 8 Ohm.
Z OTL-ami to jest tak, że można porównać obrazowo :
Mamy "normalny" tranzystor np 50W / 8Ohm lecz zamiast głośnika 8Ohm wpinamy mu głośnik 0.08 Ohm (bo taka jest zazwyczaj skala), a to oznacza praktycznie zwarcie wyjścia

- efekt: większość mocy wydziela się na końcówce, a nie wielka jej część trafia do obciążenia.
Co do traf głośnikowych to najlepiej je sobie samemu zrobić - wówczas wychodzi najtaniej, a przy odrobinie cierpliwości to nawet najlepiej (fuj jak ja nie lubie nawijać traf

).
Oczywiście nie chcę przekonywać tu nikogo, że OTL-e są złe - kwestja gustu, ale jest jeden pewnik: są wyjątkowo prądożerne. Co się tyczy frajdy z budowy takiego wzmaka to chyba jest to jedyny powód aby się na coś takiego rzucić (pozatym zawsze można dogrzewać mieszkanie

).
Wracając do schematu: Ja bym go lekko zmodyfikował tzn zasilanie dałbym symetryczne dzięki czemu można by wywalić kondensator w szeregu z głośnikiem. Opcjonalnie można by dorobić trafo głośnikowe - a wówczas wzmacniacz miałby niezłego kopa.
Co do 30W na lampę - moc admisyjna lampy 6C33C to 60W.
Co się tyczy szeregowo czy równolegle to nie ma to znaczenia dla AC - z tej strony lampy od (+) i (-) są widziane jak połączenie równoległe.