logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWO D 43105 – brak wirowania, problem z filtrem i wyciekiem wody

Seba9876 05 Sie 2010 13:22 10585 2
REKLAMA
  • #1 8367459
    Seba9876
    Poziom 2  
    Witam, mam do was pytanie mianowicie pralka whirlpool awo d 43105 nie chce wirować, pralka po załączeniu prania normalnie pierze, ale kiedy dochodzi do wirowania chwile pokręci tak jak przy wypompowaniu wody i po chwili jest koniec. Szukałem w sieci co może być przyczyną ale jedyne co się dowiedziałem to/to że może być to problem z filtrem więc postanowiłem go wyczyścić. Zdjąłem cokolik i poczekałem aż woda całkowicie wyleci po czym próbowałem wyjąć ten filtr ale bez efektów. Próbowałem z całych sił ale ten korek dalej nie chciało wyjść, więc pomyślałem że to zepsuje i zostawiłem to bo w pralce można jeszcze było prać tylko że nie wiruje i to zostawiłem, zakręciłem ten korek i zamontowałem cokolik. Kiedy chciałem uzupełnić wodę (tak jak pisało w instrukcji obsługi pralki) zawiodłem się bardo bo przez ten badziewny korek leci woda i to dosyć szybko. Bardzo bym prosił o pomoc czy da się coś jeszcze z tym zrobić czy muszę wezwać fachowca ale nie będę ukrywał że nie mam w tym miesiącu pieniędzy na fachowca a miesiąc bez pralki to jak.... Zastanawiam się czy jak użyję kombinerek, to czy poskładam to w całość jeszcze no i czy będzie nadal leciała ta woda jak teraz bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 8368389
    sujka5
    Poziom 26  
    Ocena: 537
    Nic na siłę...
    Najlepiej wykręć pompę na zewnątrz i rozkręć silnik od obudowy filtra.....
    zobaczysz wtedy co Ci blokowało filterek...poskładaj wszystko w odwrotnym kierunku i powinno być OK
  • #3 8369371
    mateo220
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    miałem podobny problem przekręcilem cokolik i go zdjąłem kombinerkami jakoś wyjąłem filterek ale po pewnym czasie ten cokolik się zepsuł i musiałem kupić nową wkładkę filtrową (koszt ok. 10zl) tak to jest z tymi praleczkami pozdrawiam:)
REKLAMA