Witam, mam do was pytanie mianowicie pralka whirlpool awo d 43105 nie chce wirować, pralka po załączeniu prania normalnie pierze, ale kiedy dochodzi do wirowania chwile pokręci tak jak przy wypompowaniu wody i po chwili jest koniec. Szukałem w sieci co może być przyczyną ale jedyne co się dowiedziałem to/to że może być to problem z filtrem więc postanowiłem go wyczyścić. Zdjąłem cokolik i poczekałem aż woda całkowicie wyleci po czym próbowałem wyjąć ten filtr ale bez efektów. Próbowałem z całych sił ale ten korek dalej nie chciało wyjść, więc pomyślałem że to zepsuje i zostawiłem to bo w pralce można jeszcze było prać tylko że nie wiruje i to zostawiłem, zakręciłem ten korek i zamontowałem cokolik. Kiedy chciałem uzupełnić wodę (tak jak pisało w instrukcji obsługi pralki) zawiodłem się bardo bo przez ten badziewny korek leci woda i to dosyć szybko. Bardzo bym prosił o pomoc czy da się coś jeszcze z tym zrobić czy muszę wezwać fachowca ale nie będę ukrywał że nie mam w tym miesiącu pieniędzy na fachowca a miesiąc bez pralki to jak.... Zastanawiam się czy jak użyję kombinerek, to czy poskładam to w całość jeszcze no i czy będzie nadal leciała ta woda jak teraz bardzo proszę o pomoc.