Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie kolumny do wieży Samsung

gmitrajt 05 Aug 2010 19:01 1687 7
    gmitrajt
    Level 12  
    Witam
    Posiadam wieże Samsung MAX-920 (taką) ze standardowymi kolumnami jednak nie działają już dobrze (prawdopodobnie zużyły się membrany). Chciałbym kupić nowe kolumny, ale nie wiem o jakiej max. mocy bedą działać z tą wieżą.
    Czy np. te http://allegro.pl/item1168570542_kolumny_sony_ss_h616_3_way_6_ohm_25_50w_od_1_zl.html będą współpracować z tą wieżą?
    Jesli nie prosze podać jakieś inne najlepiej na licytacji bcm.
    dark-
    Level 20  
    Jak chcesz to mam głośniki oryginalne z tych kolumn ale to same głośniki bo obudowy mi się rozkraczyły.. A te Sonówki wydaje mi się, że dobrze zagrają też mam takie tylko, że 2-way ;)
    gmitrajt
    Level 12  
    A powiedz mi jeszcze jakiej maksymalnej mocy i ile ohm moge podpiąć kolumny do tej wieży?
  • Helpful post
    dark-
    Level 20  
    6ohm a moc raczej nie wielka bo wieża ma tylko 80W poboru z sieci..
    gmitrajt
    Level 12  
    To jeszcze zapytam czy kupować te kolumny Sony co podałem w pierwszym linku i czy będa pasować do tej wieży? Czy może szukać czego innego
    A i czy moge sie spodziewać lepszej jakości dźwięku czy gorszej niż na tych standardowych kolumienkach od wieży?
  • Helpful post
    dark-
    Level 20  
    Jakość dźwięku może być lepsza bo są to kolumny 3-drożne a te Samsungi mają jeden głośnik szerokopasmowy tylko, który szczerze mówiąc jest lichy.. Mocowo też mogą być ok więc bierz ;)
    gmitrajt
    Level 12  
    Dzięki wielkie za pomoc. Dostajesz pomógł.
    Będe licytował te kolumny, też mam nadzieje na dobrą jakość dźwięku. Pzdr.
    michios
    Level 10  
    kolumny...hmm... troszkę mi nie dogustu ale to ty je kupujesz ;) wracam do temayu wzmacniacz mozę być jakiś stereo np:ws-502, mono-eltron30u , polecam bardzo ws-304s(pw7010)dałem ci jakieś podpowiedzi ;)

Moderated By przemo-lukas:

Tylko, że nie związane z tematem. Wszyscy polscy użytkownicy forum podlegają tej samej ocenie w zakresie: poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie.
    Za podstawowe przesłanie w działalności na forum uznaje się bezinteresowność, własną inicjatywę i przedsiębiorczość użytkowników. Nie będą akceptowane wszelkie formy lenistwa, i roszczeniowego charakteru prezentowane przez użytkowników. Więc zamiast "pomógł" kolega "zarobił" ostrzeżenie.