logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 9400 - odczuwalne kopnięcia prądem przy dotyku obudowy

damcio17 05 Sie 2010 23:31 2089 6
REKLAMA
  • #1 8369583
    damcio17
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Wita. Mam dziwny problem z moim Dellem Inspiron 9400. Otóż gdy dotykam go bezpośrednio skórą (np trzymam go na kolanach) czuje jak mnie kopie prąd. Jest to dość denerwujące i nawet nie przyjemne. Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, macie na to jakąś rade?
  • REKLAMA
  • #2 8369601
    jurek1980
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Kiedy masz to niemiłe odczucie? Podczas pracy na baterii czy na zasilaniu zewnętrznym? Jak na zasilaniu zewnętrznym sprawdź instalację elektryczną. Jak również na bateryjnym zacznij od sprawdzenia świetlówki w ekranie, czy nie ma przeciętej izolacji na przewodach wysokiego napięcia.
  • REKLAMA
  • #3 8369628
    damcio17
    Poziom 12  
    Sprawdziłem i kopie tylko jak laptop podpięty jest pod zasilacz. Jaką instalację elektryczną mam sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #5 8369690
    damcio17
    Poziom 12  
    Problem występuje w domu i w pracy, więc raczej nie możliwe żeby tu i tu były problemy z instalacją. Może zasilacz coś szwankuje?
  • REKLAMA
  • #6 8369735
    jurek1980
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Jeśli masz możliwość podstawienia innego na próbę to oczywiście trzeba to zrobić. Druga rzecz jaka przychodzi mi na myśl to spróbuj z jakimś rozgałęziaczem, gdzie w gnieździe 230 nie będzie bolca uziemiającego i będziesz mógł obrócić końcówkę ( zakładam, że kabel zasilający masz kończynkę tj. do zasilacza wchodzą 3 piny).
  • #7 8370593
    damcio17
    Poziom 12  
    Właśnie w zasilacz wchodzi 2 piny, wcześniej miałem zasilacz z 3 pinami, ale niestety mi się spalił i kupiłem właśnie taki, jest to oryginalny zasilacz Della

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z laptopem Dell Inspiron 9400, polegający na odczuwaniu "kopnięć prądem" przy dotyku obudowy, co występuje tylko podczas zasilania zewnętrznego. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie instalacji elektrycznej w domu oraz przetestowanie innego zasilacza, ponieważ problem występuje zarówno w domu, jak i w pracy. Użytkownik potwierdził, że obecny zasilacz ma dwa piny, a wcześniejszy, który się spalił, miał trzy piny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA