logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audio Art A-6004 - szczegóły techniczne i opinie użytkowników

raczejziom 07 Sie 2010 12:43 1957 9
REKLAMA
  • #1 8373659
    raczejziom
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,

Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego wzmacniacza? Gdzieś w necie znalazłem info, że był produkowany w 1989 roku i chyba ma 150W na kanał przy 4 ohm'ach. Może ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje? Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 8386436
    raczejziom
    Poziom 11  
    Witam ponownie,

Czy naprawdę nikt nic nie wie o tym wzmaku? Bardzo proszę o pomoc!!

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 8386521
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    http://ampguts.com/gallery/showgallery.php?cat=248
    Bana masz na szukajki czy jak ?
    Prawdopobobnie bliźniacza konstrukcja, ino...mocniejsza :D hmmm... w tych czasach wzmacniacze tego pokroju budował pan...Zenek z lutówką w ręku i to to ma ducha ...niesamowitego :D .
    Jak masz okazję kupić to na pewno warto, tylko wypadałoby dać go na przeglądzik głównie należałoby powymieniać kondensatory. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 8388117
    mskojon
    Poziom 31  
    Ocena: 47
    Powymieniać kondensatory? Hmmm a robiłeś to kiedyś we wzmaku AA ? (chodzi mi głównie o to czy wpłynęło to jakoś na dźwięk, czy tylko na samopoczucie?)
  • REKLAMA
  • #5 8388223
    powalla
    Moderator CarAudio
    Ocena: 737
    Sylwkowi raczej chodzi o naturalne starzenie się kondków niż o wpływ na "jakość" brzmienia.
  • #6 8389364
    wasylwek
    Jak rzecze powałka :D.
    Głównie mam na myśli elektrolityczne w torach zasialania (wejściowe ) i przede wszystkim te które laduje przetwornica warto dać już takie ESR.
    Może to i dla uspokojenia sumienia ale...potrafią "wpłynąć".
    Taki elektrolit po 20 latach potrafi "zgubić" z 80% swoich początkowych faradów.
  • #7 8390838
    raczejziom
    Poziom 11  
    Na początek dziękuję za odpowiedzi!
    Bana na przeglądarki nie mam, i właśnie na podstawie ampguts bazowałem swoje przypuszczenia. Bardziej mi chodziło o realne odczucia. Zastanawia mnie czy dwa takie zmostkowane kanały dadzą radę z kontrolą Phase Linear Aliante 12? Bo dwa pozostałe chciałem na woofery DLS UP6 (stara seria produkcji Morela). Co o tym sądzicie?
  • #8 8390974
    wasylwek
    Zbaraniałem :cry:
    2`wzmacniacze i to chcesz zapiąć do jednocewkowego Alianta ?

P.S. piecyków klasy AA, Zapco, Gienków itd. itp jak nie są dobrze przemyslanymi monoblokami nie dawałbym na subbas...nie sprawdzą się.
  • #9 8391051
    raczejziom
    Poziom 11  
    Wzmacniacz ma możliwość mostkowania, stąd chciałem dać Aliante na zmostkowane 3+4, a wooferki z przedniego zestawu na 1 i 2.
    Z dołem pasma mam właśnie problem. Mam monoblok Autotek SS 750.1, ale on gra w klasie D. A poza tym, to raczej nic co dałoby radę mocowo. Z górą mam kilka możliwości, więc coś po odsłuchach wybiorę.
    Inna sprawa, że projekt się opóźnia z różnych przyczyn, ale przecież ile można... ;)
  • #10 8403349
    mskojon
    Poziom 31  
    Ocena: 47
    No to teraz jasne - nie wziąłem pod uwagę tego że padnięty kondek w sekcji przetwornicy może nieźle nabroić i warto je wymienić ze względów bezpieczeństwa.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji na temat wzmacniacza Audio Art A-6004 użytkownicy dzielą się informacjami na temat jego specyfikacji technicznych oraz doświadczeń związanych z użytkowaniem. Wzmacniacz, produkowany w 1989 roku, ma moc 150W na kanał przy 4 ohmach. Użytkownicy sugerują, że ze względu na wiek urządzenia, warto wymienić kondensatory, szczególnie elektrolityczne, które mogą stracić swoje właściwości po wielu latach. Pojawiają się również pytania dotyczące możliwości mostkowania wzmacniacza oraz jego współpracy z innymi komponentami audio, takimi jak głośniki DLS UP6 i subwoofer Phase Linear Aliante 12. Wskazano na potencjalne problemy z kontrolą basu oraz konieczność przemyślenia konfiguracji systemu audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA