logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6103 - wyświetlacz nie działa po upadku, biały ekran przy dociskaniu

Kolorowa 11 Sie 2010 16:19 2338 7
REKLAMA
  • #1 8388069
    Kolorowa
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    W nokii 6103 po upadku przestał działaś wyświetlacz. Odpadł kawałek z boku, przy połączeniu jednej części z drugą i można zobaczyć taki kabelek łączący obie części. Po włączeniu telefon wydaje normalny dźwięk, jednak nic nie widać na wyświetlaczu.
    Po wstukaniu na ślepo pinu słychać jak przychodzą wiadomości, albo jak ktoś dzwoni, a wyświetlacz zaświeca się na biało tylko przy przytrzymaniu i dociśnięciu jednej części do drugiej.

Da się to jakoś naprawić? Ile może kosztować naprawa tego w komisie/salonie?
  • REKLAMA
  • #2 8388453
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Przeniosłem z "Inne". Proszę czytać opisy działów.
  • REKLAMA
  • #3 8389010
    podoboq
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Oczywiście że się da ,wszystko się da :) Wina taśmy ,w serwisie koszt 20-30zł.
  • #4 8390092
    Kolorowa
    Poziom 12  
    Dzięki za odpowiedź, dziś jeszcze pójdę do serwisu i się spytam co o tym sądzą. Jak zechcą taką cenę jaką podałeś to nie będzie źle, moja koleżanka za wymianę całego wyświetlacza zapłaciła chyba ponad 100zł, więc się obawiałam, że z tym będzie podobnie.

A to, że wszystko się da to też może być prawda. Słyszałam o takim chłopaku, który tak skleił 4 paluszki, że działały jako bateria w telefonie (Siemens chyba). Dla chcącego nic nie jest niemożliwe ;)
  • #5 8390443
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    podoboq napisał:
    Oczywiście że się da ,wszystko się da :) Wina taśmy ,w serwisie koszt 20-30zł.

Sorry, ale za 20-30 zł to nawet rozbierać tego telefonu by mi się nie chciało i sądzę że większości kolegów serwisantów też :D Wymiana oryginalnej taśmy w tym modelu to minimum 50 zł
  • REKLAMA
  • #6 8391426
    Kolorowa
    Poziom 12  
    W pierwszym serwisie pani powiedziała, że nie opłaca się nic z moim telefonem teraz robić bo to będzie kosztowało więcej niż on jest wart. Powiedziała, że mam przyjść jurto, to może znajdzie jakiś używany, to będzie taniej. Nie wiem tylko czy chce, żebym kupiła używany tel zamiast tego, czy też w moim telefonie zainstaluje zepsutą taśmę z używanego telefonu.

W drugim serwisie pan powiedział, że za 45zł może mi wymienić taśmę.

Więc nie wiem co zrobić.
    Dołączam zdjęcie uszkodzonej części telefonu. Poza tym wszystko zawsze działało dobrze. Ile on może być warty? Opłaca się go naprawiać, czy lepiej kupić nowy?

Nokia 6103 - wyświetlacz nie działa po upadku, biały ekran przy dociskaniu
  • REKLAMA
  • #7 8392632
    podoboq
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    Cytat:

Sorry, ale za 20-30 zł to nawet rozbierać tego telefonu by mi się nie chciało i sądzę że większości kolegów serwisantów też Very Happy Wymiana oryginalnej taśmy w tym modelu to minimum 50 zł
    to trochę dużo bierzecie :) ja wziąłem za ten model najwięcej 30zł,gdybym chciał więcej- to by nie było klientów :)

Może być warty myśle że max 100zł z całym zestawem w bdb stanie.
    Raczej kupić nowy,bo jak inni kasuję 45 to to raczej mało opłacalne dla ciebie :)
  • #8 8396039
    Kolorowa
    Poziom 12  
    Dziś jeszcze raz byłam w serwisie i tam pani powiedziała, że to wina obudowy i wymiana jej będzie kosztować 60zł

W takim wypadku chyba najlepiej będzie kupić nowy telefon.
    Opłaca się sprzedać ten tel np na części?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z wyświetlaczem w telefonie Nokia 6103, który przestał działać po upadku. Po uszkodzeniu widoczny jest kabel łączący części telefonu, a wyświetlacz świeci na biało tylko przy dociśnięciu. Użytkownik pyta o możliwość naprawy i koszty. Odpowiedzi sugerują, że problem może być spowodowany uszkodzoną taśmą, a koszt naprawy w serwisie wynosi od 20 do 60 zł. W jednym serwisie zasugerowano, że naprawa może być nieopłacalna w porównaniu do wartości telefonu, co skłania użytkownika do rozważenia zakupu nowego urządzenia lub sprzedaży uszkodzonego na części.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA