logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Speedtouch ST330 - problem z połączeniem PPPoE na Windows Vista po formacie

mucha09 11 Sie 2010 23:04 1584 3
REKLAMA
  • #1 8389512
    mucha09
    Poziom 9  
    Mam pewien problem. Mianowicie, mam na laptopie Vistę i wcześniej instalowałem tam oprogramowanie modemu z płytki dołączonej do zestawu przez Netię. Po formacie nie dało się już zainstalować z płytki, więc zainstalowałem ściągnięte z internetu sterowniki do modemu (st330) i łączyłem się przez skonfigurowane połączenie szerokopasmowe (PPPoE), lecz pewnego razu połączenie znikło i przy próbie ponownej konfiguracji wyskakuje komunikat "Kreator nie może utworzyć połączenia". Co jest nie tak? Proszę o pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 8394712
    marcelek93
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam
    Modemy takie są dosyć zawodne i zawsze pozostaje jeszcze kwestia sterowników. Polecał bym kupno najtańszego Routera ADSL który będzie się łączył z internetem bez żadnych sterowników czy aplikacji na komputerze. Router może być kablowy wtedy podłączamy go do komputera za pomocą kabla sieciowego lub bezprzewodowy wtedy łączymy się przez WiFi

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #3 8397850
    mucha09
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź, ale nie zupełnie o to mi chodziło. Co mogło się stać, że połączenie znikło? Ma ktoś jakiś inny pomysł wyłączający dokupowanie różnego rodzaju sprzętu?
  • #4 8414048
    Tomasz76
    Poziom 11  
    Miałem podobny problem u znajomej. Miała do tej pory kompa na Win XP i jakiś tam modem TP-siany na USB i to chodziło. Kupiła nowego kompa na którym była MS VISTA Home Premium 32bit i zonk na płycie od TP nie ma sterów, ale sprawdziłem na stronie TP i były stery do tego modemu pod tą vistę, zainstalowałem i połączyłem się chyba dwa razy i wyszło to samo co u Ciebie. Moja znajoma na drugi dzień poszła do salonu TP i pan który ją obsługiwał stwierdził iż faktycznie jej modem za dobrze nie działa pod visą i bez problemu wymienił jej na inny lecz przez lan i musiała się podpiąć pod sieciówkę w swoim kompie. Teraz wszystko śmiga bez problemu.
    Tobie także radze udać się do punktu TP
REKLAMA