logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CW29M066V GXXEC K55A-1 - samoczynne włączanie i wyłączanie po starcie

DIZZI 15 Sie 2010 14:44 636 1
REKLAMA
  • #1 8400878
    DIZZI
    Poziom 17  
    Ocena: 175
    Samsung CW29M066V GXXEC chassis K55A-1 po załączeniu wyłącza się i włącza
    z kilku sekundowym odstępem gdy pokaże się wizja po kilku cyklach (7-8)włącza się na dobre.
    Dioda led miga 8 razy ale nic na temat kodów błędów nie znalazłem (chyba jakaś tajemnica)
    Obraz na ekranie prawidłowy podstawione elektrolity po str. pierwotnej jak i wtórnej
    zasilacza oraz zasilania pionu stabilizator 5V . schładzany procesor i układ pionu
    i nic to nie dało , po podstawieniu elektrolita w driverze H czas i ilość cykli wyłączania się zmniejszyła do 2-3 razy , sprawdziłem oscyloskopem tętnienia na elektrolitach w gałęziach zasilania i jest czysto .
    Początkowo podejrzewałem kineskop ale po zdjęciu płytki kineskopu z cokołu
    wyłączanie dalej jest w pionie przebiegi są ok jeśli ktoś miał podobny przypadek
    to niech się podzieli radą . ( posty przeglądałem i po za jednym nic na ten temat nie ma)
  • REKLAMA
  • #2 8400898
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Aby nie przedłużać.
    Regulamin pkt 11, 15.
    Proszę nie pisać wierszem, znaki przestankowe stawia się tak, "jak ustawa nakazuje", a nie "jak się uda". Zdania zaczyna wielką literą. Proszę napisać wszystko poprawnie.

Coś chyba jeszcze można posprawdzać, zwłaszcza posiadając oscyloskop!
REKLAMA