Witam,
Mam dokładnie taką lampę sufitową:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
A to zdjęcia puszki lampy i wlacznika w ścianie:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
(Przepraszam za jakosc zdjec)
Dane:
-Ze ściany wychodzą mi 2 kable (jeden czerwony, drugi niebieski)
-Z sufitu tez wychodza 2 kable (jeden czerwony, drugi niebieski)
-Na puszce od lampy, patrzac tak jak na zdjeciu, dziurki (te ze srubkami) sa podpisane kolejno od lewej: "L", "uziemienie", "N"
-Do "L" wchodza 3 druty/kable z lapy
-Do "uziemienia" wchodza 2
-A do "N" wchodzi 1
Pytania:
1. Jak podpiac, abym mogl wlaczac albo jedna zarowke, albo dwie, albo wszystkie? Oczywiscie musialbym dokupic podwojny wlacznik.
2. Jezeli sie nie da zrobic tak jak w pkt. 1, to jak podpiac, aby wszystkie na raz sie swiecily?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Mam dokładnie taką lampę sufitową:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
A to zdjęcia puszki lampy i wlacznika w ścianie:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
(Przepraszam za jakosc zdjec)
Dane:
-Ze ściany wychodzą mi 2 kable (jeden czerwony, drugi niebieski)
-Z sufitu tez wychodza 2 kable (jeden czerwony, drugi niebieski)
-Na puszce od lampy, patrzac tak jak na zdjeciu, dziurki (te ze srubkami) sa podpisane kolejno od lewej: "L", "uziemienie", "N"
-Do "L" wchodza 3 druty/kable z lapy
-Do "uziemienia" wchodza 2
-A do "N" wchodzi 1
Pytania:
1. Jak podpiac, abym mogl wlaczac albo jedna zarowke, albo dwie, albo wszystkie? Oczywiscie musialbym dokupic podwojny wlacznik.
2. Jezeli sie nie da zrobic tak jak w pkt. 1, to jak podpiac, aby wszystkie na raz sie swiecily?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc