logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

T Sinus 44 - szybkie rozładowanie baterii, wymiana akumulatorków nie pomaga

marcinw2 12 Wrz 2004 00:13 2256 9
  • #1 847524
    marcinw2
    Poziom 11  
    Mam problem z telefonem T Sinus 44, słuchawka bardzo szybko się rozładowuje, wymieniałem już akumulatorki na różne typy nawet na najpojemniejszych mozna rozmawiac góra 3 min. Prosze o pomoc. Pomocny byłby także schemat tego telefonu.
    Z góry dziękuje za pomoc
    Marcin
  • #2 847530
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Moze zacznijmy od ładowania.. Czy dioda sygnalizuje ze tel. ładuje aku.? Nie przerwywa?
  • #3 847543
    marcinw2
    Poziom 11  
    dioda sygnalizuje ze słuchawka jest ładowana nawet wskazane jest ze baterie sa pełne, a potem w ciągu 2-3 min całe są rozładowane, to raczej nie wina akumulatorków bo wymieniałem na noew i zawsze jest to samo
  • #4 847554
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Rozumiem.. Jesli posiadasz amperomierz to sprawdz pobór prądu sluchawki w czasie rozmowy.
  • #5 847614
    marcinw2
    Poziom 11  
    tylko jak to zrobić?? nie jestem zbyt obeznany w tych sprawach ale lubie sie uczyc:)
  • #6 847621
    marcinw2
    Poziom 11  
    chwileczke kolega taty sprawdzał ten telefon i mówił że własnie cos jest nie tak z tą słuchawką i że jak sprawdzał to najprawdopodobniej jest w niej jakieś zwarcie albo coś takiego. Przepraszam że nie powiedziałem wczesniej ale teraz sie tego dowiedziałem:). Czy można coś z tym zrobic??
  • #7 847862
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Otworzyć słuchawke.
    Zlokalizowac obwody kontroli ładowania,pomierzyć, elementy
    zlokalizowac zwarcie,wymienić to co wadliwe.
    Zakładam że słuchawka działa,bo jak nie to okolice głównego procesora.
    Schematu nie ma i nie będzie.
    WW
  • #8 2238209
    joland
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    potrzebne jest spolszczenie do "T-SINUS 44"
  • #9 2238580
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Co to znaczy "spolszczenie"??
    Jeżeli chodzi o manual to jest na elektrodzie-S 44 to ścisły odpowiednik Gigaseta 2000
    A jeśli chodzi o polskie menu na ekranie-nie ma ,nie było i nie będzie.
    Za nic.
    WW
  • #10 2242938
    joland
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    czesc! przepraszam za zle nazewnictwo ale chodzilo mi wlasnie o polskie menu na ekranie,teraz juz wiem i serdeczne dzieki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon T Sinus 44 wykazuje szybkie rozładowanie baterii – akumulatory wymieniano na różne typy, w tym o największej pojemności, jednak czas rozmowy nie przekracza 2-3 minut. Dioda ładowania wskazuje prawidłowe ładowanie i pełne naładowanie baterii, co wyklucza wadę akumulatorów. Podejrzenie padło na zwarcie w słuchawce, co potwierdziła wstępna diagnoza. Zalecane jest otwarcie słuchawki, lokalizacja obwodów kontroli ładowania, pomiar poboru prądu podczas rozmowy oraz identyfikacja i wymiana uszkodzonych elementów. Schemat telefonu nie jest dostępny. Dodatkowo, model T Sinus 44 jest odpowiednikiem Gigaseta 2000, a polskie menu ekranowe nie jest dostępne i nie będzie wprowadzane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA