logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfigurowanie się pakietu MSOffice przy każdym uruchomieniu

_Chaber_ 29 Sie 2010 14:04 8560 15
REKLAMA
  • #1 8452043
    _Chaber_
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, Posiadam wersję testową Microsoft Office Professional Plus 2010(jest 60 dniowa wersja testowa) i za każdym razem, gdy włączam czy to Word'a czy Excel'a to za każdym razem pokazuje się okienko informujące o przygotowaniu do procesu konfiguracji pakietu, po czym następuje w/w konfiguracja. Chciałbym się z tym uporać jakoś bo takie oczekiwanie za każdym razem aż ta konfiguracja się skończy jest męczące. Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
  • REKLAMA
  • #2 8452066
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    Czy zainstalowałeś na partycji C ?
    Jeśli tak, to napraw instalację.
    U mnie pomogło.
  • REKLAMA
  • #3 8452102
    _Chaber_
    Poziom 10  
    Tak instalowałem na partycji C i robiłem już naprawę 2 razy i nic niestety nie pomogło
  • #4 8452667
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    System operacyjny to ...

Po utworzeniu punktu przywracania uruchom wiersz polecenia jako administrator i :

reg add HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\Word\Options /v NoReReg /t REG_DWORD /d 1 [Enter]

Daj znać czy coś dało.
  • REKLAMA
  • #5 8452768
    _Chaber_
    Poziom 10  
    To Windows 7.
    I już też ta opcje sprawdzałem żeby dopisać do rejestru takie coś i też kurcze niestety nic nie dało.

Spróbowałem jeszcze teraz raz, wpisałem do wiersza poleceń to wszystko, wyskoczyło, że operacja zakończona pomyślnie, uruchomiłem jeszcze raz komputer i dalej to samo jest.
  • #7 8465718
    _Chaber_
    Poziom 10  
    rzeczywiście nie mam dostępu do tego katalogu .msg, a nie potrafię tego odblokować, jestem zalogowany na koncie administratorskim no i nie mogę w to wejść, żeby odczytać kod.
  • #8 8465860
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Czytałeś link?
    PPM na .msg -> Uprawnienia -> Zaawansowane - zakładka |Właściciel|: Administratorzy ...
    itd.
  • #9 8465918
    _Chaber_
    Poziom 10  
    Czytałem, czytałem, no właśnie wszystko zmieniłem tak jest tam opisane i po zapisaniu zmian, i ponownym uruchomieniu komputera nadal wyskakuje, że nie mam do tego dostępu

EDIT/ już poradziłem sobie i dostęp uzyskany, teraz próbuje dalej...to co wg linku
  • #10 8465962
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    Nie pamiętam dokładnie, czy po odinstalowaniu z dysku D: czyściłem system CCleanerem, w każym razie odinstalowałem to i zainstalowałem ponownie na dysku C:- jak ręką odjął.
  • #11 8466032
    _Chaber_
    Poziom 10  
    W tym katalogu .msg jest taka jedna wartość o nazwie domyślna, typie REG_SZ, a zakładce dane jest napisane, że wartość nie ustalona.
  • #12 8468505
    _Chaber_
    Poziom 10  
    co dalej zrobić, żeby działało?
  • #13 8478679
    _Chaber_
    Poziom 10  
    wznawiam temat do kontynuacji
  • REKLAMA
  • #14 8488399
    _Chaber_
    Poziom 10  
    Czy ktos jest w stanie to ogarnąć?
  • #15 8489186
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Napisz dokładnie co zrobiłeś po pomyślnym ustawieniu właściciela dla ...\.msg
  • #16 8496048
    _Chaber_
    Poziom 10  
    Zatem zamknąłem edytor rejestru. Włączyłem Outlooka i jak się skonfigurował i uruchomił się program to go wyłączyłem i wszedłem do rejestru by zobaczyć czy pojawiły się tam w tym katalogu ...\.msg klucze, o których mowa w podanym przez Ciebie linku. Ale niestety nic oprócz wartości domyślnej się tam nie znajduje

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pakietem Microsoft Office Professional Plus 2010, który przy każdym uruchomieniu aplikacji (Word, Excel) wymaga konfiguracji. Pomimo prób naprawy instalacji oraz modyfikacji rejestru, problem nie został rozwiązany. Użytkownik zainstalował Office na partycji C i próbował dodać wpis do rejestru, ale to nie przyniosło efektów. Wskazano na możliwość problemów z dostępem do kluczy rejestru, co potwierdziło, że użytkownik nie miał dostępu do katalogu .msg. Po uzyskaniu dostępu do tego katalogu, użytkownik kontynuuje poszukiwanie rozwiązania, ale nadal nie widzi oczekiwanych zmian w rejestrze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA