logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę CCTV z wyjściem BNC do laptopa?

ozikus 29 Sie 2010 18:45 1721 2
  • #1 8453123
    ozikus
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam. Pracuje w firmie która zajmuje sie miedzy innymi monitoringiem (cctv).
    na ostatnim zleceniu zamontowalismy kilka kamerw dosyc duze odległosc od rejestratora. Kamery posiadaja dodatkowe wejscie pod kopułą zeby podpiąc monitor serwisowy i ustawic ostrosc oraz skonfigurowac przez menu ekranowe. O co mi chodzi: nie ustawie kamery bedą przy rejestratorze i mowiac koledze rpzez telefon co ma wciskac. a po drugie wypożyczenie monitora serwisowego (taki mały monitorek z baterią) kosztuje. Chce zapytać teraz czy jest jakas możliwośc podpięcia kamery z której wychodzi tylko styk BNC badż czincz pod laptopa i puszczenia z niej obrazu na monitor????
  • Pomocny post
    #2 8458595
    ajanek9
    Poziom 29  
    Ocena: 53
    Bez wydatków się nie obejdzie, do laptopa potrzebna jest karta TV zewnętrzna i do niej można podłączyć BNC, albo szukać karty Vivo z we-wy, na chinch też zewnętrznej.
  • #3 8458848
    ozikus
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    o to mi chodziło. wazne ze jest cos takiego. wypożyczenie monitora kilkaset złotych a tu za 100 mam to samo na allegro na zawsze. dzięki mozna zamykać
REKLAMA