logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program antyreklamowy polecacie na wyskakujące Bonus Coupon?

elektronik_tk 13 Wrz 2004 18:44 8327 13
REKLAMA
  • #1 850791
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    No właśnie, jaki polecacie programik, żeby nie wyskakiwały te denerwujące reklamy? Bo ja chyba coś kiedyś siciągnołem i teraz jak siedzę na elce to co troche wyskakuje Bonus Coupon. Makabra. Ale tak ogólnie jaki programik antyrekalmowy??
  • REKLAMA
  • #2 850832
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 790
    Z tego co piszesz, to potrzebujesz "programiku antywirusowego".
    Zainstaluj sobie Ad Aware i przeskanuj system, wejdź na stronę http://skaner.mks.com.pl/ i przeskanuj komputer
  • #3 850837
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Zainstaluj sobie AdAware firmy Lavasoft, od czasu do czasu zapuść go (można nastawić że po uruchomieniu skanuje) i pokasuj co niepotrzebne. Ja używam też dodatkowo CWShredder. A przydała by się jakaś zapora np ZoneAlarm. Wszystkie programy Free.
  • #4 850838
    yogibear07
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    programu antywirusowego i programu spyware. Polecam Spykiller2004. Jest juz do niego crack :twisted:
  • REKLAMA
  • #5 850847
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    jasne.....Czy ja już nie skanowałem Ad-aware, Spybot S&D, Spyware Stormer i takie tam. Nic nie pomogło. Ale spróbuje tym.
  • REKLAMA
  • #6 851173
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Do zapobiegania wyskakującym okienkom dobry jest PopUp Cop. Jednakże trzeba go nieco skonfigurować, aby np. nie ruszał skryptów, czy obrazków.
  • #7 851201
    .:Darkman:.
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    j aze swojej strony moge polecic nakladke na IE o nazwie Avant Browser www.avantbrowser.com ktory zawiera wbudowana blokade reklam, a tak BTW to przyjemnie sie z nim pracuje
  • REKLAMA
  • #8 851422
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    no wlasnie Avant Browser spisuje sie swietnie.
    a tak naprawde to dopiero Firewall blokuje wszystko.

Np. Outpost Firewal ma tez funkcje do blokady reklam poprzez filtry (textowe i zdjeciowe)- Plugin

i jest jeszcze web washer (webwasher) według opisu w necie jest to soft specialnie stworzony do usuwania reklam

no i Pop-up blocker

pozdro.
  • #9 851593
    yogibear07
    Poziom 16  
    Uzywałem roznych rzeczy(programów) przewinąłem sie przez firewalle także. Problem w tym ze czasami takie wyskakujace okienko jest potrzebne, bo akurat cos trzeba z tego okienka odczytac np serial i problem w tym ze zostaje ono zablokowane, takze jak dotad najlepszy dla mnie byl i jest Spykiller. Usuwa wszelkie badziewia z dysku i rejestru i sobie pobiera aktualizacje bazy spy'ów. Nom ale co kto woli.
    Poza tym z tego co pisze TRAMPEK mamy do czynienia ewidentnie ze spyware ktory siedzi na jego dysku i w rejestrze.
  • #10 851647
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    yogibear07 napisał:

Poza tym z tego co pisze TRAMPEK mamy do czynienia ewidentnie ze spyware ktory siedzi na jego dysku i w rejestrze.

no wlasnie o co chodzi? ja uważam że o blokade "syfu" podczas serfowania bo usuwanie spyware to cos z innej beczki.
  • #11 851656
    yogibear07
    Poziom 16  
    Hmm w takim razie niech ktos mi powie co to jest ta elka i bedzie nieco jaśniej w tej sprawie. Przynajmniej u mnie :) A słowa "Bo ja chyba coś kiedyś siciągnołem " sugerują mi ze moze byc to spy.
  • #12 851863
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Taką opcję ma Norton Internet Security 2004.
    Załączniki:
    • Jaki program antyreklamowy polecacie na wyskakujące Bonus Coupon? iviewcapture_date_14_09_2004_time_01_44_12.jpg (14.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 854648
    petione
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Wszystkie te sposoby ktore zostaly wymienione sa napewno spoko. Ja osobiscie urzywam przegladarki Opera ktora ma mozliwosc blokady niechcianych stron - dziala to znakomicie szczegolnie gdy przegladasz zagraniczne strony i probujesz cos znalezc. Ale oczywiscie to jes tylko rada na przyszlosc bo wczesniej te adwary trzeba wyplenic.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z wyskakującymi reklamami typu Bonus Coupon jest najczęściej spowodowany obecnością spyware lub adware na komputerze. Zaleca się użycie programów antyspyware takich jak AdAware firmy Lavasoft, Spybot S&D, Spykiller2004 oraz CWShredder do wykrywania i usuwania niechcianych komponentów. Dodatkowo warto stosować zapory sieciowe (firewalle) jak ZoneAlarm czy Outpost Firewall, które oferują funkcje blokowania reklam i filtrów tekstowych oraz graficznych. Do blokowania wyskakujących okienek polecany jest PopUp Cop oraz przeglądarka Avant Browser z wbudowaną blokadą reklam. Web Washer to specjalistyczne oprogramowanie do usuwania reklam. Użytkownicy wskazują również na przeglądarkę Opera, która posiada funkcje blokowania niechcianych stron. Aktualizacja systemu do Windows XP Service Pack 2 znacząco ogranicza problem pop-upów. Niektóre pakiety zabezpieczeń, np. Norton Internet Security 2004, zawierają wbudowane opcje antyreklamowe i antyspyware. Problem wymaga zarówno usunięcia istniejącego spyware, jak i stosowania narzędzi zapobiegających pojawianiu się reklam podczas przeglądania internetu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA