logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak polskich liter w WordXP przy czcionkach Arial i Times New Roman

yogibear07 14 Wrz 2004 10:02 2255 2
REKLAMA
  • #1 852157
    yogibear07
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Mam problem otóz nie chcą pisać mi sie polskie litery w przypadku czcionek Arial czy Times New Roman. (nie działa Alt jaki i Ctrl+Alt). Jezyk mam Polski(programisty) System Windows XP i Office takze XP.
    Moze ktos wie co z tym zrobic?
  • REKLAMA
  • #2 852244
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 485
    Jak dobrze pamiętam to w XP nie określa się opcji "polski programisty" tylko strone kodową - ale moge się mylić

A jak jest w notatniku? też nie ma polskich diakrytycznych?
    szukał bym jednak w tym przełączaniu odpowiedniej strony kodowej języka i klawiatury (w pasku straya) - sprawdz we właściwościach danej klawiatury.
  • #3 859372
    Kristuś
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Jeśli masz uruchomiony pasek języka w pasku zadań kliknij na nim prawym klawiszem i wybierz Ustawienia, kliknij na ustawienia klawiszy następnie zaznacz: przełącz między językami i kliknij zmień sekwencję klawiszy. Tam osznacz opcje zmiany języka. A wcześniej w ustawieniach paska języka wybierz język polski programisty. Jeśli nie masz uruchomionego paska języka wybierz w Panelu sterowania: Opcje regionalne i językowe, później zakładka Języki, a dalej szczegóły. Tam masz te opcje.
REKLAMA