logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wicked Lasers 50-100mW 532nm – opinie o jakości i jasności wskaźnika laserowego

123XmaX 23 Wrz 2010 19:26 2953 3
REKLAMA
  • #1 8542825
    123XmaX
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Witam!
    Ostatnio szukam wskaźników laserowych. Napotkałem na parę firm, ale Wicked Lasers proponuje bardzo tanio swoje lasery. Za cenę 49$ można kupić laser 50-100mW 532nm. I mam pytanie, czy ktoś posiada laser tej firmy?
    Jeśli tak, to jak jest z jego wykonaniem i jak świeci?

Strona to: http://www.wickedlasers.com/lasers/E2_Series-104-37.html

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 8547333
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    Widze, ze nie ma odpowiedzi, wiec moze napisze co mysla mimo ze nie mam wiele do powiedzenia :P Nie mam takiego pointera i nigdy nie mialem innego pointera niz te tanie szajsowate ktorych pelno na allegro, ale mi to wyglada na ten sam szajs, tylko wsadzony do innej rurki i ewentualnie po dodatkowej selekcji pod wzgledem mocy.
  • REKLAMA
  • #3 8548147
    123XmaX
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    No właśnie, też jakoś nie pasuje mi pobór mocy do mocy lasera.
    Chyba jednak wezmę laser Chiński, nie zależy mi na paleniu czegokolwiek.
    Dobrze ludzie piszą o laserze Romisen L-B030 - cena ok. 70zł. na DX. Od tej firmy mam latarkę, jest dobrej jakości. Dobry stosunek cena-jakość. Widzę po komentarzach, że identycznie jest z tym laserem.

Mam jeszcze pytanie do ciebie c4r0 - czy taki Chiński leserek (o którym ty piszesz) się opłaca?
    Czasami Chińskie rzeczy się opłacają. Patrząc na to, że oryginalny laser 532nm 5mW to wydatek ok. 170zł. a podróbki ok. 30zł. więc jest duża różnica.

Pozdrawiam!
  • #4 8548395
    Carll
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Czasem chinczyk za pare złotych emituje więcej niż te "markowe lasery" za XXX$ a bebechy są takie same zresztą Chińczycy dają naklejki <5mW bo jest przepis w nie których krajach że laser do celów cywilnych może mieć max 5mW,
    i nie wierz ze laserek o przekroju palca da 100 czy 250mW mocy wyjściowej pointery tej mocy są rozmiaru dużej latarki i pobierają od 800mA w górę takie cuda produkuje firma CNI i firmy klony .
REKLAMA