logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router ASMAX AR 1004g - problem z wysyłaniem plików na FTP przez Total Commander

robal79 25 Wrz 2010 00:54 4718 11
REKLAMA
  • #1 8547668
    robal79
    Poziom 10  
    Witam
    od paru dni mam Router Asmax AR 1004g a do tego Netia
    internet po kablu skonfigurowałem, WiFi tez skonfigurowałem
    ale mam problem, posiadam włąsną stronke i nie mogę za pomocą Total Commandera nic wrzucic na FTP-a (połączyć się mogę, ściągnąć mogę, wrzucić nie idzie)
    nie wiem co jest grane, na starym routerze bez problemu, wiec coś z nowym routerem nie tak, kombinuje już pare, mieszam w ustawieniach i nic
    proszę o łopatologiczną pomoc
    z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 8547676
    Redgy
    Poziom 33  
    Ocena: 824
    Spróbuj na trybie pasywnym

Router ASMAX AR 1004g - problem z wysyłaniem plików na FTP przez Total Commander
  • REKLAMA
  • #3 8547691
    robal79
    Poziom 10  
    Redgy napisał:
    Spróbuj na trybie pasywnym

próbowałem, raczej to nie wina Commandera tylko router nie puszcza
    próbowałem nawet przez IE wrzucić i też nie idzie
  • REKLAMA
  • #4 8548158
    Redgy
    Poziom 33  
    Spróbuj zaaktualizować mu firmware na najnowszy.

Te Asmax'y to jakieś nieporozumienie. Każdy kto miał z nimi styczność narzeka.
  • #5 8549638
    robal79
    Poziom 10  
    Redgy napisał:
    Spróbuj zaaktualizować mu firmware na najnowszy.

Te Asmax'y to jakieś nieporozumienie. Każdy kto miał z nimi styczność narzeka.

wczoraj to zrobilem, tym samym wywalajac soft netii
    tez myslalem ze to pomoze ale nie pomoglo
  • #6 8647255
    robal79
    Poziom 10  
    robal79 napisał:
    Witam
    od paru dni mam Router Asmax AR 1004g a do tego Netia
    internet po kablu skonfigurowałem, WiFi tez skonfigurowałem
    ale mam problem, posiadam włąsną stronke i nie mogę za pomocą Total Commandera nic wrzucic na FTP-a (połączyć się mogę, ściągnąć mogę, wrzucić nie idzie)
    nie wiem co jest grane, na starym routerze bez problemu, wiec coś z nowym routerem nie tak, kombinuje już pare, mieszam w ustawieniach i nic
    proszę o łopatologiczną pomoc
    z góry dziękuję

zauważyłem następną rzecz, nie mogę wysyłać maili przez stronę na tym routerze, na starym routerze maile np na tlenie wychodzą bez problemu
    wiec ten ASMAX ma zablokowane wysyłanie w świat
    nowy firmware ze strony producenta wgrany
    ktoś ma jakiś pomysł ?
  • #7 8648140
    Mexit
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Sprawdź blokowanie portów na routerze. Domyślnie - poł. wychodzące nie są blokowane
  • #8 8648431
    Redgy
    Poziom 33  
    Generalnie Asmax = problemy. Wymień ten sprzęt na co innego a na pewno twoje problemy znikną.
  • REKLAMA
  • #9 8648931
    kerpen_rp
    Poziom 11  
    Redgy napisał:
    Generalnie Asmax = problemy. Wymień ten sprzęt na co innego a na pewno twoje problemy znikną.

Mam ten sprzęt, zakupiony w sklepie, pracuje pod Neostradą i jestem bardzo zadowolony. Trzyma połączenie cały czas i pokazuje mi lepsze parametry niż na TP-Linku Td-W8901g. Skąd Twoja opinia, że Asmax=problemy?
  • #10 8648955
    Redgy
    Poziom 33  
    Bo potrzebuje "idealnego łącza" bez zakłóceń - którego w telekomunikacji szukać ze świecą. Praktycznie w większych miastach jest to możliwe. Gdzieś na obrzeżach lub w mniejszych miasteczkach można o tym zapomnieć. Do tego ma pełno bug'ów w oprogramowaniu.

Dlatego też napisałem generalnie (czytaj nie zawsze).

Wujek Google często pokazuje Asmaxa w konfrontacji z problemem

Powiedzmy sobie sczerze - Jest to sprzęt klasy C.
    Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby coś "nie grało" na sprzęcie markowanym znakiem Cisco - są najlepsze na świecie i konkurencja kopiuje wszelkie rozwiązania z lepszym lub gorszym skutkiem - jakbyś pisał oprogramowanie na jaki kolwiek router to byś wiedział o czym mówie.

Co do tp-linka to nr 1 w Chinach :)
  • #11 8649096
    kerpen_rp
    Poziom 11  
    Mieszkam na obrzeżach Oświęcimia.
  • #12 8652382
    Redgy
    Poziom 33  
    Prosto wydedukować - masz albo dobre łącze albo trafiłeś dobrą sztukę, która działa bez problemów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z routerem ASMAX AR 1004g, który uniemożliwia wysyłanie plików na FTP za pomocą Total Commandera, mimo że pobieranie działa poprawnie. Po aktualizacji firmware'u problem nie ustąpił, a dodatkowo zauważono, że nie można wysyłać e-maili. Użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień blokowania portów oraz rozważenie wymiany routera, ponieważ ASMAX często jest krytykowany za problemy z oprogramowaniem. Inny użytkownik podkreśla, że jego doświadczenia z ASMAX są pozytywne, co sugeruje, że problemy mogą być związane z konkretnym egzemplarzem lub warunkami sieciowymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA