logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do partycji D na Windows Vista i Linux - jak naprawić?

jackasse 29 Wrz 2010 18:52 2031 6
REKLAMA
  • #1 8565324
    jackasse
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z otworzeniem partycji. W moim komputerze jej nie widzę, w menadżerze urządzeń widzi partycje ale nie mogę nic zrobić, np. dodać literki. Nie wiem co zrobić. Mam 2 partycje C i D, Windowsa Viste i Linuxa. Jeszcze wczoraj wszystko działało. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Dodaje również obrazek z okna Zarządzanie dyskami
    Brak dostępu do partycji D na Windows Vista i Linux - jak naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 8565417
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Wyglada na to, ze te 300GB to Linux, a jak kazdy wie - nie dostaniesz sie do Linuxa z poziomu narzedzi Windowsowych.
    Aby przegladac zawartosc plikow Linuxaz poziomu Windowsa potrzebny ci niemicrosoftowy menedzer plikow (np. totalcommander z odpowiednia wtyczka)
  • REKLAMA
  • #3 8565450
    jackasse
    Poziom 12  
    Nie to nie jest linux. Linuxa mam na całkiem innym dysku.
  • REKLAMA
  • #4 8565480
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    To odpal linuxa lub jakies niemicrosoftowe narzedzie dyskowe przeznaczone na windowsa i ustal jaki format ma ta partycja.
  • REKLAMA
  • #5 8566432
    jackasse
    Poziom 12  
    Linux nic nie pokazał. Wywaliłem go, zrobiłem fix mbr, żeby usunąć GRUB-a, i dalej to samo. Mam dysk i nic nie mogę zrobić.
  • #7 8568546
    jackasse
    Poziom 12  
    Już się z tym uporałem. Nie wiem co się z nią stało, ale odzyskałem 100% danych dzięki programowi GetDataBack. Dziękuje za pomoc i poświęcony czas.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z dostępem do partycji D na systemach Windows Vista i Linux, która nie była widoczna w systemie, mimo że była zarejestrowana w menedżerze urządzeń. Po kilku próbach, w tym uruchomieniu Linuxa i użyciu narzędzi do zarządzania dyskami, użytkownik nie był w stanie ustalić formatu partycji ani przywrócić do niej dostępu. Ostatecznie, po zastosowaniu programu GetDataBack, udało mu się odzyskać dane z partycji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA