logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon PowerShot A640 - aparat wyłącza się przy zmianie ustawień i przeglądaniu zdjęć

Bambus997 29 Wrz 2010 19:33 1566 3
REKLAMA
  • #1 8565538
    Bambus997
    Poziom 2  
    Witam mam problem z aparatem PowerShot A640. Mianowicie kiedyś mi upadł na ziemie(jakiś rok temu) i wszystko chodziło lecz z czasem zaczął się sam wyłączać przy zmianie ustawień. Wszystko dział dobrze(znaczy obiektyw się wysuwa robi ładne zdjęcia) natomiast przy próbie przeglądania zdjęć, bądź zmiany ustawień aparat się wyłącza bez chowania obiektywu. Macie może jakieś pomysły co z nim nie tak albo możecie polecić mi jakiś dobry serwis w Krakowie(a jeszcze lepiej w Tarnowie)?? Z góry dzięki za odpowiedź

Popraw pisownię!
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 8565758
    gajmix
    Poziom 32  
    Ocena: 169
    Nie rokuje to dobrze, parokrotnie już miałem modele 610, 620, z podobnym uszkodzeniem i z reguły kończyło się to wymianą płyty głównej elektroniki. Można jeszcze ewentualnie sprawdzić złącze na górnym panelu, ale to raczej mało prawdopodobne żeby się rozłączyło, bo nie jest zatrzaskowe.
  • REKLAMA
  • #3 8566321
    Naprawiacz
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Potwierdzam - zwykle to problem z płytą główną i trzeba się przygotować na większy wydatek.
  • #4 8587603
    Bambus997
    Poziom 2  
    No to mnie nie pocieszyliście, ale wielkie dzięki za pomoc.
REKLAMA