logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomoc w instalacji LPG Laguna I 1994 3.0 V6 167 KM 16V

Javor666 01 Paź 2010 11:00 1926 1
REKLAMA
  • #1 8571156
    Javor666
    Poziom 2  
    Witam.

Mam Renault Laguna I 1994 3.0 V6 167 KM 16V. Chcę samodzielnie założyć instalacje LPG IV gen.
    Wybrałem takie podzespoły:
    -reduktor KME SILVER DO 250KM
    -kontroler wtrysku gazu STAG 300 6 Plus
    -listwy wtryskowe Valtek 3ohm

link do aukcji:
    http://allegro.pl/sekwencyjny-wtrysk-gazu-6-cylindrow-stag-300-i1242357048.html

Po prostu, chcę to zrobić sam :!: Jakieś tam doświadczenie z wiertarką mam (montuje się sieci, stawia "szafy"), a teraz poważnie.
    Zanim cokolwiek zacznę robić, chcę poradzić się opinii ludzi mających, w tej kwestii jakieś doświadczenie. Proszę o schematy, podpowiedzi, "cwancyki", że tak to określę, mogące mi pomóc, ułatwić, i co najważniejsze dać pewność profesjonalnego podejścia do sprawy, którą da mi zaczerpnięta wiedza. ...o ile tak można powiedzieć, zakładając samodzielnie instalacje :D.
    Orientowałem się już, w tym temacie przeglądając forum, jednak pozostaje niepewność, gdy sam nie zapytasz, o niejasne kwestie. Myślę że dobrze poprowadzony temat, przyda się innym, mającym podobne pytania. Proszę o nie czepianie się pod tematów typu: a legalizację jak chcesz zrobić? Darujmy to sobie.

-Muszę wiercić kolektor, czy da rade zamocować adapter?
    -Jakie przewody będą najlepsze? Ja stawiam na miedź 8mm.
    -W serwisach LPG za zamontowanie wlewu pod klapką chcą dopłaty 100 zł. Mam pytanie: to zwykłe wyciągnięcie pieniędzy, czy jest z tym trochę pracy? Wydaje się być proste do zrobienia.

Z góry dziękuje zainteresowanym.
  • REKLAMA
  • #2 8572013
    ElpigazN
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 76
    Javor666 napisał:
    Witam.

Mam Renault Laguna I 1994 3.0 V6 167 KM 16V. Chcę samodzielnie założyć instalacje LPG IV gen.
    Wybrałem takie podzespoły:
    -reduktor KME SILVER DO 250KM
    -kontroler wtrysku gazu STAG 300 6 Plus
    -listwy wtryskowe Valtek 3ohm

link do aukcji:
    http://allegro.pl/sekwencyjny-wtrysk-gazu-6-cylindrow-stag-300-i1242357048.html

Po prostu, chcę to zrobić sam :!: Jakieś tam doświadczenie z wiertarką mam (montuje się sieci, stawia "szafy"), a teraz poważnie.
    Zanim cokolwiek zacznę robić, chcę poradzić się opinii ludzi mających, w tej kwestii jakieś doświadczenie. Proszę o schematy, podpowiedzi, "cwancyki", że tak to określę, mogące mi pomóc, ułatwić, i co najważniejsze dać pewność profesjonalnego podejścia do sprawy, którą da mi zaczerpnięta wiedza. ...o ile tak można powiedzieć, zakładając samodzielnie instalacje :D.
    Orientowałem się już, w tym temacie przeglądając forum, jednak pozostaje niepewność, gdy sam nie zapytasz, o niejasne kwestie. Myślę że dobrze poprowadzony temat, przyda się innym, mającym podobne pytania. Proszę o nie czepianie się pod tematów typu: a legalizację jak chcesz zrobić? Darujmy to sobie.

-Muszę wiercić kolektor, czy da rade zamocować adapter?
    -Jakie przewody będą najlepsze? Ja stawiam na miedź 8mm.
    -W serwisach LPG za zamontowanie wlewu pod klapką chcą dopłaty 100 zł. Mam pytanie: to zwykłe wyciągnięcie pieniędzy, czy jest z tym trochę pracy? Wydaje się być proste do zrobienia.

Z góry dziękuje zainteresowanym.

Nie pozwolimy wylecieć ci w powietrze.
REKLAMA