logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niejednostajne obroty i gaśnięcie Passata 2.0 16V z LPG i automatem

DgF 21 Wrz 2004 01:37 1257 5
REKLAMA
  • #1 865380
    DgF
    Poziom 2  
    Mam Passata 2.0 16V benz ze skrzynia automatyczna i inst. gazowa - Moj problem polega na tym ze kiedy silnik chodzi na wolnych obrotach wystepuje spadek obrotow a czasem gasnie...chodzi mi oto ze obroty sa nie jednostajne...acha i od kiedy wystapil ten ogromny defekt auto wogole sie nie zbiera ..znajomy zasugerowal ze to wina komputera;--)

..POMOCY pozdro
  • REKLAMA
  • #2 865749
    krzysiek40
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Czy te objawy sa na benzynie czy na LPG ?
    Jaki jest stan kabli WN (czy nie swieca w nocy) ?
    Kiedy byly swiece zmieniane ?
    Nie wiem czy jest tam rozdzielacz zaplonu, ale jesli jest to moze byc brudny itd.
  • REKLAMA
  • #3 866192
    marekrol
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam ja tez mam paska 2,0 16 v tylko ze nie automata i ten sam problem jak jest zimny silnik to strasznie ciezko go odpalic ale jak zlapie temp to juz lepiej na gazie lepiej odpala jak jest zimny tylko ze ja mam uszkodzony silnik krokowy co podtrzymuje obroty i moze to byc ale mowia ze moze to byc wina powietrza ktoreze lapie gdzies lewe powietrze jak bede wiedzial cos wiecej to odpisze a jak ty cos bedziez wiiedzial to tez sie odezwij
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 866654
    am2310
    Poziom 18  
    Ocena: 167
    zobacz sobie na początek świece /przewody /przejży wszystkie łączenia przewodów,podciśnień może gdzieś lewe powietrze łapie . Jak to byłoby ok to może warto by było ciśnienie w tłokach sprawdzić to nie zaszkodzi a będziesz coś wiedział o swoim silniku.
  • REKLAMA
  • #5 874164
    DgF
    Poziom 2  
    czesc! nie mialem okazji do odpisania....
    Chcial bym dodacc ze na benzynie idzie dobrze i nie ma problemow...
    Z waszych wypowiedzi wynika ze jednak jest to lewe powietrze...Ale jeszcze dla sw spokoju przeczyszcze swiece.....

Dzieki pozdrawiam!!!;------))))))
  • #6 874262
    andi21
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    DgF napisał:
    czesc! nie mialem okazji do odpisania....
    Chcial bym dodacc ze na benzynie idzie dobrze i nie ma problemow...
    Z waszych wypowiedzi wynika ze jednak jest to lewe powietrze...Ale jeszcze dla sw spokoju przeczyszcze swiece.....

Dzieki pozdrawiam!!!;------))))))

masz instalke gazowa z kompem ?
REKLAMA