logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maksymalna wielkość pliku na elektroda.pl bez opłat punktowych?

tpl 06 Paź 2010 14:17 1023 6
REKLAMA
  • #1 8589568
    tpl
    Poziom 19  
    Ocena: 47
    Witam.
    Jaka jest maksymalna wielkość pliku umieszczanego na elektroda.pl by pobierający nie płacili punktami za transfer?
    Mam do wysłania plik 27 MB i może lepiej byłoby go podzielić.
    Nie umiem takiej informacji znaleźć.
  • REKLAMA
  • #2 8589589
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    Maksymalnie możesz wysłać na serwery elektrody 50 MB, jak zaznaczysz żeby nie pobierało prowizji to nie pobierze.
  • REKLAMA
  • #3 8589610
    tpl
    Poziom 19  
    Nie chodzi o przyznawane punkty dla mnie, tylko o punkty, które płacą pobierający.
    Kiedyś jak wysyłałem większy plik, bez zaznaczenia prowizji dla mnie, to pobierający płacili za transfer.
    Ale może od tamtego czasu coś się zmieniło.
  • REKLAMA
  • #4 8589821
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Jak pisałem wyżej jak zaznaczysz to od pobierających nic nie pobierze. Zerknij sobie np. do działu Programy komputerowe, pliki mają nawet po 30 MB i nikomu prowizji punktowej nie bierze np tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1521002.html
  • #5 8589850
    tpl
    Poziom 19  
    A ja wysłałem plik o wadze 26.13 MB w temacie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1786382.html#8589770 i elektroda każe sobie zapłacić za pobranie 13 punktów + zaznaczone 2 dla mnie.
    Szkoda mi kogoś kto ma 14 punktów by tyle płacił, może lepiej byłoby tak duży plik podzielić na mniejsze kawałki i w takiej formie go zamieścić.
    Może zależy to od działu w którym zamieszczamy, może jeśli zaznaczam prowizję dla siebie automatycznie elektroda pobiera dla siebie za transfer.
  • #6 8589945
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Jak chcesz dla siebie punkty to elektroda wtedy też bierze.
  • REKLAMA
  • #7 8590086
    tpl
    Poziom 19  
    To mi się rozjaśniło. Dziękuję.

Podsumowanie tematu

✨ Na forum elektroda.pl użytkownik zapytał o maksymalną wielkość pliku, który można przesłać bez opłat punktowych dla pobierających. Odpowiedzi wskazują, że maksymalny rozmiar pliku wynosi 50 MB, a przy odpowiednim zaznaczeniu opcji, pobierający nie ponoszą kosztów. Użytkownicy zauważyli, że w przeszłości większe pliki mogły wiązać się z opłatami, co może zależeć od działu, w którym plik jest zamieszczany. W przypadku chęci uzyskania punktów dla siebie, elektroda.pl pobiera również punkty od pobierających.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA