logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdobyć hasło administratora w Windows XP z konta użytkownika?

Darax 21 Wrz 2004 22:14 1578 12
REKLAMA
  • #1 866761
    Darax
    Poziom 12  
    Jak dorwac haslo admina z konta zwyklego uzytkownika , jakis keyloger czy cos :/ bo mam takie zadanie w szkole ,wyrabiam se opinie ze sie znam na kompach to se takie tam zeczy mam robic ( oczywiscie w celach edukacyjnych :) ) dzienki za odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 866824
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    ehhehe czyli sie nie znasz, ale chcesz byc hakirem? to poszukaj w googlach.
  • #3 867245
    ttbester
    Poziom 11  
    Może najpierw jakiś slownik ortograficzny?

Darax napisał:
    Jak dorwac haslo admina z konta zwyklego uzytkownika , jakis keyloger czy cos :/ bo mam takie zadanie w szkole ,wyrabiam se opinie ze się znam na kompach to se takie tam zeczy mam robic ( oczywiscie w celach edukacyjnych :) ) ble ble ble za odpowiedz
  • #4 868051
    Darax
    Poziom 12  
    mam dyslekcje nie czepiajcie sie:P nie chce byc hackerem:P bo to nudne:)
  • REKLAMA
  • #5 868123
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    ty nie "wyrabiaj" sobie opini tylko "wez" się "za nauke" to i może zostaniesz hackerem. poki co to, to "Może najpierw jakiś slownik ortograficzny?" jest w pełni trafne.
  • #6 868132
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 33
    Darax napisał:
    mam dyslekcje...

jak juz to dysleksje, wez sie jednak za jezyk polski a nie za obnizanie poziomu elektrody :lol:
  • #7 868135
    Pieron
    Poziom 31  
    Ty nie "wyrabiaj" sobie opini tylko "wez" się "za nauke" to i może zostaniesz hackerem. póki co to, to Może najpierw jakiś slownik ortograficzny? jest w pełni trafne. he,he,he
  • REKLAMA
  • #8 869470
    albertgalus
    Poziom 12  
    Cze..
    Prosta sprawa.. Bill sam udostępnia narzędzia :)
    Wystarczy wrzucić płytkę z instalką Win2000pro... i uruchomić z niej ozyskiwanie systemu... mam nadzieję że radzisz sobie z DOS-em bo niestety odz. sys. i narzędzia są dostępne z poziomu konsoli w trybie tekstowym... warto zagłębić się w dokumentację windy tam są opisane narzędzia dostępne w procesie odz. sys....
    Powodzenia...
  • #9 869471
    albertgalus
    Poziom 12  
    A zapomniał bym... hasła nie poznasz.. tylko je usuniesz i ew. wprowadzisz wlasne...

Pozdrawiam wszystkich z idealną polszczyzną.. a jak są tacy dobrzy to niech sobie polemizują z Panem Miodkiem..
  • #10 871562
    ttbester
    Poziom 11  
    tu nie chodzi o Miodka ale o naprawdę podstawy ortografii.
    Jeszcze nie spotkałem się aby ktoś przeprosił za błąd ortograficzny i się poprawił. Wszyscy zwalają na dysleksję, dysortografię, dysgrafię itd.
    Jakaś plaga czy coś?
    Pozdrawiam
    Roman

albertgalus napisał:
    A zapomniał bym... hasła nie poznasz.. tylko je usuniesz i ew. wprowadzisz wlasne...

Pozdrawiam wszystkich z idealną polszczyzną.. a jak są tacy dobrzy to niech sobie polemizują z Panem Miodkiem..
  • #11 872166
    misk
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Bootujesz kompa z cd rooma , odpalasz offline password changera i nadpisujesz hasło. Jeszcze mozesz zbootowac kompa z ERD COMMANDERA i tam jest genialne narzedzie które sie nazywa Lock smith:)
  • REKLAMA
  • #12 872282
    albertgalus
    Poziom 12  
    Miodka nie Miodka... fakt.. ale są ludzie którzy naorawdę mają problemy z ort.. potrafią napisać ten sam wyraz dwa razy w jednym zdaniu, i zrobić w nim inne błędy ortograficzne.. a bluzgając kogoś nie wiesz czy faktycznie nie ma dysleksji...
    przecież taka osoba może sie jeszszcze bardziej zamknąć w sobie...
  • #13 873192
    Pieron
    Poziom 31  
    albertgalus napisał:
    ....
    przecież taka osoba może się jeszszcze bardziej zamknąć w sobie...

mam nadzieję aby sie znów "otworzyć", osoba ta nie będzie potrzebowała do tego "Hasło admina" :D ! :D :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów na zdobycie lub obejście hasła administratora w systemie Windows XP z poziomu konta użytkownika. Uczestnicy wskazują, że nie da się legalnie poznać hasła, można je jedynie usunąć lub nadpisać. Proponowane metody obejmują użycie narzędzi do odzyskiwania systemu dostępnych na płycie instalacyjnej Windows 2000 Professional, które działają w trybie tekstowym (DOS), oraz bootowanie komputera z zewnętrznych nośników, takich jak CD-ROM. Wskazano konkretne narzędzia: Offline Password Changer do resetowania haseł oraz LockSmith dostępny w pakiecie ERD Commander, które umożliwiają zmianę lub usunięcie hasła administratora bez jego poznawania. Dyskusja zawiera również uwagi dotyczące ortografii i dysleksji, jednak kluczowe informacje techniczne koncentrują się na metodach resetowania haseł w systemach Windows XP/2000.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA