logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikrofon EM-55 z zasilaniem bateryjnym do wejścia Line-in?

rzeczek2000 17 Paź 2010 03:33 1787 2
REKLAMA
  • #1 8628995
    rzeczek2000
    Poziom 10  
    Witam Jak w temacie.Mój problem dotyczy tego że mikrofon ma zasilanie bateryjne przez co nie działa pod wejściem Line-in a czego dowiedziałem się dopiero po kupnie mikrofonu a opis aukcji nie informował o tym.I Moja prośba polega na tym czy można przerobić wejście w karcie dźwiękowej, w ostateczności mikrofon zależy mi na tym ponieważ chciałbym zacząć nagrywać na pojemnościowe a na droższą mnie obecnie nie stać;)
    Link do Aukcji z Mikrofonem

Specyfikacja Sprzętu:
    -MIKROFON POJEMNOŚCIOWY EM+55 VIVANCO
    -K.dzwiękowa (Creative Live! 5.1)
    -K.Zintegrowana Realtek ac'97
    -1GB DDR Ram
    -System "Windows Seven 7 32BIT"
  • REKLAMA
  • #2 8629125
    karnak
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    To,że jest zasilany bateryjnie nie ma nic wspólnego z jego działaniem [lub nie] na wejściu line in.Wejście line in,potrzebuje napięcia żędu kilkuset milivoltów,a mikrofon dostarcza kilka,kilkanaście milivoltów.Mikrofon należy podłączyć do wejścia mic.in,które jest przeznaczone do współpracy,jak nazwa wskazuje,z mikrofonami.
  • #3 8645373
    Bronicki
    Poziom 10  
    By nagrywać w Line in, potrzebujesz przedwzmacniacza, najlepiej jakiś mikser, lub po prostu zainwestuj w zewnętrzną kartę dźwiękową, taką do nagrywania własnych tracków audio. Jest to spory wydatek, ale pozwoli Ci na realizowanie bardzo dobrej jakości nagrań.
    W radiu, w którym prowadzę audycję mamy ESU 1808 sprzet jest dość drogi, ale rewelacyjny, wszystkie nagrania mojej kapeli nagrywamy na tej karcie.
REKLAMA