Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tusz do Epson SX105 (Regeneracja)

VeroM 17 Oct 2010 16:34 3090 2
    VeroM
    Level 10  
    Jaki polecacie tusz to Epsona stylux sx 105.
    Mam wklady to711-714 (resetujace ).
    Tylko jaki tusz polecacie wlewac?
    Pigmentowy czy Tusze barwnikowe??
    Chodzi mi o jakosc wydruku (zeby nie odbiegała bardzo od orginałow).
    Cena do 15zł za 50mln tuszu .
    Ash Ketchum
    Level 27  
    Masz oryginalne tusze? Jak tam wyglądają kolory? W sensie sam tusz - żółty najlepiej widać - czy jest taki jasno żółty nieprzezroczysty taki jaskrawy jak w żółtych zakreślaczach w których widać tusz czy raczej przezroczysty i wpadający w pomarańczowy (zestawy do napełniania kolorów HP taki mają np). Jeśli ten 1szy to pigmentowy a ten drugi to barwnikowy. To jest drukarka nie foto typowa więc pewnie ma pigmentowe bo pisze durabrite ultra ale z tego co widzę niektóre zamienniki są na barwniku i wolę się upewnić jaki jest w oryginale. A drukarka będzie najlepiej drukować na takim tuszu jak był w oryginale lub najbardziej zbliżony bo do takiego jest projektowana głowica.
    wojtekflis
    Level 19  
    t0711-t0714 pracują na tuszach DuraBrite które są pigmentowe. Używałem tuszy barwnikowych i jakość bywała różna. Oczywiście pigment jest droższy. Polecam tusz TrigonInk. Od kilku lat go kupuję i nie mam problemów. Dysze nie zasychają. Jak masz samoresetujące chipy to koszty druku są nawet niższe niż kupno zamiennika nawet za te 3zł/szt. Zamiast kupować 10szt pojemników za tą samą cenę będziesz miał ok 250ml tuszu w butli. A mało który zamiennik ma więcej niż 18ml.
    Moderated By rys57:

Link skasowany. Regulamin p.10.11.