logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd Normstahl Ultra S - brak napięcia na oświetleniu, jak podłączyć inaczej?

widziu33 17 Paź 2010 16:48 13086 5
  • #1 8630990
    widziu33
    Poziom 2  
    Ocena: 1

Witam wszystkich.

Od pewnego czasu jest problem.Nie działa oświetlenie napędu bramy Normstahl Ultra S.Połączenie żarówki,żarówka(40W/230v) ok.Bezpiecznik ok.
    Przy otwieraniu bramy z pilota lub stacjonarnie brak oświetlenia.Na slocie nr 15 i 16 zrobiłem pomiary.Brak napięcia.Zasilanie oświetlenia to dwa czerwone przewody widoczne na zdjęciach.Może można inaczej jakoś podłączyć?Chcę również rozprowadzić dodatkowe oświetlenie bo te 40W zbyt słabe.
    System nie był jeszcze resetowany.Postanowiłem najpierw zapytać na forum.

Napęd Normstahl Ultra S - brak napięcia na oświetleniu, jak podłączyć inaczej? Napęd Normstahl Ultra S - brak napięcia na oświetleniu, jak podłączyć inaczej? Napęd Normstahl Ultra S - brak napięcia na oświetleniu, jak podłączyć inaczej?

Proszę o poradę/Jacek/3city
    Witam ponownie.
    Widzę, że cisza na forum. Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
  • #3 10079109
    machefi
    Specjalista AGD
    Ocena: 1478
    Jak byś dał lepsze , bliższe zdjęcia obydwu stron płytki można byłoby prześledzić drogę 15 i 16 . Najczęściej oświetlenie załącza przekaźnik więc wsłuchaj się które pukają w czasie startu bramy , jeden z nich może nie mieć przejścia na stykach .
    Najbardziej podejrzanym jest ten nad pinami 15 i 16 .
  • #4 10082038
    widziu33
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    dzięki za sugestię.przekaźnik cyka ale nie jestem pewien na 100%jeszcze raz otworze i zrobię fotki...pozdrawiam 3city
  • #6 17633038
    NORBERT8888
    Poziom 11  
    Witam wszystkich.
    Dla odmiany w moim mechanizmie Ultra S mam kłopot polegający na tym, że po zamknięciu bramy nie gaśnie żarówka.
    Proszę o informację czy kogoś z forum dotknął podobny problem? czy udało się go usunąć.

Pozdrawiam

Moderowany przez Marek J.:

3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

REKLAMA