logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić model komputera pokładowego w Ford Galaxy 1996?

makaronpl 21 Paź 2010 10:57 2476 6
REKLAMA
  • #1 8645437
    makaronpl
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam nie dawno a może i dawno bo to już ponad rok temu kupiłem samochód forda galaxy z 96 z komputerem pokładowym.
    No i chciałbym wgrać do niego nawigacje ale nie wiem jaką bo na tym komputerze nie ma żadnych oznaczeń co do jego firmy/ pochodzenia, nawet gdy go wyjąłem nie było z tyłu żadnej naklejki ani nic takiego.
    Moje pytanie polega na tym jak spr model tego komputera gdzie taka informacja może być ukryta i jaką nawigacje wgrać no i jak, bo w głównym menu jest GPS ale po naciśnięciu go nic się nie dzieje :(
  • REKLAMA
  • #2 8646710
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    czy urzadzenie ma gniazdo na karte SD? Jesli tak, czy masz oryginalna?
    Jesli jest tylko na plyty CD/DVD, to obawiam sie ze do tak starego rocznika auta nie dostaniesz juz zadnej plyty, nawet b. starej..
  • REKLAMA
  • #3 8648360
    makaronpl
    Poziom 12  
    ma 2 gniazda SD. dostałem tylko pilot do zestawu. co sprawdzałem to ten model z tego rocznika nie ma w zestawie komputera pokładowego
  • REKLAMA
  • #4 8648840
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Zamieść zdjęcie tego cuda.
  • #5 8649466
    makaronpl
    Poziom 12  
    umieszczam foty tego czegoś :D
    Jak sprawdzić model komputera pokładowego w Ford Galaxy 1996? Jak sprawdzić model komputera pokładowego w Ford Galaxy 1996? Jak sprawdzić model komputera pokładowego w Ford Galaxy 1996? Jak sprawdzić model komputera pokładowego w Ford Galaxy 1996?

panel przedni po włączeniu, po otwarciu go, i jedyna naklejka która znajduje się na obudowie
  • REKLAMA
  • #6 8650116
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    1. sciagnij cecmd.exe (google, elektroda)
    2. zmien nazwe sciagnietego pliku na autorunce.exe
    3. skopiuj na karte SD , wloz do urzadzenia (testuj gn. 1 i 2)
    4. po wlozeniu karty (ew. nacisnieciu GPS) powinien sie pojawic manager plikow- dwie tabelki - jesli nie, pisz w czym problem.
  • #7 8653348
    makaronpl
    Poziom 12  
    no to tak po włożeniu karty do 1 bądź 2 wejścia to automatycznie się uruchamia karta sd i pojawia się ekran początkowy jak przy odtwarzaniu DVD i pojawia się w rogu komunikat read card i po chwili stop, i koniec nic więcej sie nie robi to samo jest po wciśnięciu w menu usb a po wciśnięciu gps nic sie nie dzieje,
    to samo jest po podłączeniu pendriva ( bo to coś ma wejście usb)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat modelu komputera pokładowego w Fordzie Galaxy z 1996 roku, aby zainstalować nawigację. Komputer nie ma widocznych oznaczeń ani naklejek identyfikacyjnych. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie gniazd SD oraz podano instrukcje dotyczące pobrania i uruchomienia pliku cecmd.exe na karcie SD. Użytkownik napotkał problemy z uruchomieniem nawigacji, ponieważ po włożeniu karty SD lub pendrive'a urządzenie nie reaguje prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA