logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion MD81335 - błąd przy wgrywaniu nowego firmware, co robić?

email9 28 Paź 2010 11:56 4907 4
REKLAMA
  • #1 8673442
    email9
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Witam,
    Mam problem z wgraniem nowego softa do tej nagrywarki. W necie wyczytałem że ten medion co ja mam to jest to samo co LG RH188 więc znalazłem soft do takiego LG na tej stronie http://gurus.atw.hu/ jak też próbowałem wgrać podany tutaj na forum https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1592052.html jest też coś na tej stronie http://ifndef.altervista.org/index_eng.html ale odnośniki na tej stronie do softa prowadzą na stronę LG a tam nic niema.
    Problem jest w tym że przy każdej próbie wgrania nowego firmware pojawia się błąd, jest on już po tym jak się naciśnie 3 razy REC potem jest odliczanie i własnie po tym odliczaniu pojawia się taki komunikat:
    Medion MD81335 - błąd przy wgrywaniu nowego firmware, co robić? Medion MD81335 - błąd przy wgrywaniu nowego firmware, co robić?

Po tych komunikatach tacka z płyta wysuwa się.
    Wydaje mi sie że wszystko dobrze robię tzn. płytkę nagrywam w ISO 9660 + Joliet, z upgrade też wszystko robię dobrze bo według instrukcji znalezionej w necie. Tylko nie mam pojęcia skąd ten komunikat, co on oznacza i jak sobie z tym poradzić:(
    Mam nadzieje że uzyska od Was pomoc i razem uda nam się rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam,
    Marek
  • REKLAMA
  • #2 8673892
    egon42
    Poziom 37  
    Ocena: 825
    Zacznijmy od tego dlaczego robisz upgrade jak masz sprawną nagrywarkę to daj sobie sposób bo przy kombinowaniu w końcu skończy na utylizacji.
  • REKLAMA
  • #3 8673979
    email9
    Poziom 14  
    Wyczytałem w necie że w nowym sofcie sa dodatkowe opcje nagrywania np. tryb Fast, bo w tej chwili takiej opcji nie posiadam tylko XP, SP, LP i EP a prawdopodobnie tryb Fast bardzo ułatwia nagrywanie. No i w tej chwili nie posiadam j. polskiego. Dlatego chcę wgrać nowy soft. Chyba że znasz inne możliwości jak to zrobić.

edit:

już sobie poradziłem z aktualizacja:) wszystko poszło dobrze:)
    Tylko masz jeszcze jedno pytanko: jak zmienić język menu? bo tam gdzie sie zmienia to niema do wyboru polskiego.. da się to jakoś zmienić? jest tez cos takiego jak "Inny" ale jak wybiorę to trzeba wpisać jakiś kod...
    Wie ktoś może jak, będę wdzięczny za pomoc:)
  • REKLAMA
  • #4 8938420
    DTC
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Masz juz te menu po polsku? zeby je aktywowac muisz wejsc do menu serwisowego wiesz jak? jak nie to po wlaczeniu nagrywarki wcisnij rownoczesnie przyciski prog gora doł i trzymaj aj sie pojawi menu zeby menu bylo z j.polskim
    w linijce 0P5: muisz ustawic 1a prawdopodobnie masz 0a i miedzy innymi jezyk wloski i pozostale zachodnio-europejskie. Potem w setupie bedziesz mial wybor jezyka polskiego. Poczytaj uwaznie info jak sie steruje kursorem w tym menu bo pozmieniasz cos przypadkiem zasada jest taka ze gora i dol zwieksza i zmniejsza wartosc a przechodzenie pomiedzy linijkami jest strzalkami prawo lewo jak w ustawieniach setup.

Masz moze po zmianie softu obsluge mpeg4 ? przydalo by sie bo sporo filmow jest w h.264 i nie mozna ich obejzec :) interesuje mnie tez zgrywanie HDD na PC wiem ze jest program tylko nie wiem jeszcze czy trzeba wymontowywac dysk HDD i podlaczac do PC czy moze jest gdzies jakies USB ukryte albo do wbudowania :) . Taaaaa ale tylko przy nagrywaniu na DVD a przy nagrywaniu na HDD odtwarza w 4:3
    He wgralem najnowszy soft jaki byl na necie jest mozliwosc nagrywania w mpeg4 w trybie nagrywarki standardowo xp ma np mozliwosc nagrac 1 godz. to w mpeg4 mozna nagrac 5 godzin tylko jakosc to najgorsza ze standardowego nagrywania no ale material jest nagrywany do katalogu Divx HDD a nie do wewnetrznego katalogu nagrywarki mozliwe ze po przegraniu materialu na DVD bedzie mozna odtwozyc to w PC postaram sie to sprawdzic , mam tylko jeden problem :) obraz mam w 16:9 ale nadrania z TV wyswielta jako HDD 4:3 mimo ze jest 16:9 poprostu widac czarne pasy po bokach i rozciagniety obraz, nie ma jak tego zmienic :( mozliwe ze jest jakas opcja w ustawieniach serwisowych :) ale trzeba znac klucz szesnastkowy albo wgrac starszy soft :(

:) ale tlumok ze mnie jest w setupie opcja wyboru formatu nagrywania :)
  • #5 8948171
    email9
    Poziom 14  
    Dzięki wielkie za informacje jak zmienić bity aby był j.polski:) Chociaż w sumie już i tak prawie do wszystkiego doszedł po angielski:)
    Widzę że z formatem mpeg4 już sobie poradziłeś. Ja przed zmianą softa tez nie miałem tego formatu.
    Co do zgrywania z HDD nagrywarki na PC to przez ten program który jest dostępny w necie, no i żeby to wykonać trzeba rozkręcić nagrywarkę i wymontować dysk i tradycyjnie podpiąć do kompa. System nie będzie widział tego dysku, ale po odpaleniu programu możemy spokojnie sobie kopiować nagrane materiały na PC.
REKLAMA