logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mechanizm z Medion MD81335 pasuje do LG RH188?

serwisancik 04 Sie 2009 17:17 1918 2
REKLAMA
  • #1 6856404
    serwisancik
    Poziom 16  
    Ocena: 44
    Czytam ,że to niby nagrywarki Medion model MD81335 i LG Rh188 ro to samo więc czy na pewno mechanizm z Mediona będzie pasował do LG-RH188.
    Proszę o odpowiedź bo stoję przed decyzja kupna napędu lub nie wiele droższej całej nagrywarki Medion
  • REKLAMA
  • #2 7359115
    Accura
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Temat może stary ale info może komuś się przyda. Jeśli chodzi o LG to z napędem nie ma najmniejszego problemu,kupujesz taki sam jak do komputera stacjonarnego.Ja w moim RH188 wymieniłem oryginalny napęd (czasami długo czytał płyty,czyszczenie nic nie dało) na napęd NEC ND-4551A. Po pierwszym odpaleniu nagrywarki z nowym napędem nastąpiło zainicjowanie nowego sprzętu i to wszystko.Tego Mediona, Teviona nie znam.
  • #3 7364860
    marioer
    Poziom 26  
    Ocena: 61
    kol.Accura
    Twój sposób na napęd niestety nie jest do końca skuteczny.
    Odtwarzanie będzie ok.,nagrywanie na płytach RW-ok,ale nagrywanie na płytach (R)jednorazowych nie zakończy się pomyślnie(błędy finalizacji).Sprawdzałem na kilku różnych napędach i wynik niestety ten sam.Poza tym napędy typowo komputerowe pracują o wiele głośniej.
REKLAMA